Σελίδες

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ;;

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ


....

ΩΧ ΠΟΣΟΙ;;

Η λίστα ιστολογίων μου

....

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

«Βόμβα» Σόιμπλε για τη δόση


 Προβληματισμός στο Μαξίμου από την πρόθεση των δανειστών να καθυστερήσουν ή να επιβάλλουν νέους όρους για την καταβολή των 31,5 δισ.Για πολιτική αστάθεια και κοινωνική έκρηξη προειδοποιεί την Ε.Ε. ο Αντώνης Σαμαράς.
Λίγες ώρες μετά την επώδυνη για τον κυβερνητικό συνασπισμό υπερψήφιση των μέτρων που επέβαλαν οι δανειστές, η δήλωση Σόιμπλε ότι δεν θα ληφθεί απόφαση την επόμενη εβδομάδα για την καταβολή της δόσης ήχησε σαν βόμβα στο μέγαρο Μαξίμου.
Ο γερμανός υπουργός οικονομικών επιβεβαιώσε τις πληροφορίες του γερμανικού Τύπου ότι η εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα θα καθυστερήσει σημαντικά. «Φοβάμαι ότι θα είναι πολύ νωρίς για να λάβουμε απόφαση για την Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Με τον κυβερνητικό συνασπισμό στα όρια του μετά τις απώλειες στην χθεσινή ψηφοφορία, στο μέγαρο Μαξίμου επικρατεί μεγάλος προβληματισμός και σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον υπουργό οικονομικών και τους κ. Βενιζέλο και Κουβέλη.
Μια εμπλοκή με την καταβολή της δόσης λίγο πριν την ψήφιση του προϋπολογισμού δεν αποκλείεται να επιτείνει τις φυγόκεντρες τάσεις στους κόλπους του κυβερνητικού συνασπισμού ο οποίος προσδοκά μια ισχυρή πλειοψηφία την Κυριακή το βράδυ για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την ισχνή πλειοψηφία με την οποία εγκρίθηκε το μνημόνιο 3.Αλλά οι φόβοι δεν σταματούν εδώ.
Αυτό που κυριολεκτικά τρέμει αυτή τη στιγμή το μέγαρο Μαξίμου είναι ότι ακόμα κι αν ψηφιστεί με ικανή πλειοψηφία ο προϋπολογισμός, αν δεν καταβληθεί άμεσα η δόση ή αν οι εταίροι θέσουν και νέες προϋποθέσεις κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί την πολιτική σταθερότητα και την κοινωνική ανοχή.
Σήμερα Πέμπτη γερμανικά δημοσιεύματα ανέφεραν πως ακόμη και μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου αλλά και την επικείμενη έγκριση του προϋπολογισμού, η Ελλάδα δεν θα μπορεί να περιμένει την άμεση εκταμίευση της επόμενης δόσης.
alexiptoto

Πηγή

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ
Στείλε το μήνυμά σου στο ntabantouri@gmail.com και γίνε συντάκτης. Σε περιμένουμε.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ;;;

Blog Archive

.