Σελίδες

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ;;

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ


....

ΩΧ ΠΟΣΟΙ;;

Η λίστα ιστολογίων μου

....

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΤΟ ΤΖΟΚΕΡ ΤΟΥ 1 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥ. ΣΕ ΚΑΛΗ ΜΕΡΙΑ



Στη Φαρκαδόνα Τρικάλων παίχτηκε το δελτίο του ΤΖΟΚΕΡ που χθες το βράδυ χάρισε σε έναν υπερτυχερό το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια του πρακτορείου, όπου παίχτηκε το δελτίο, Μαρία Αντωνίου, αυτό κόστισε στον υπερτυχερό, ο οποίος παραμένει άγνωστος, μόλις 10 ευρώ!

Όσο για το πρακτορείο της κ. Αντωνίου θεωρείται από πολλούς γούρικο, καθώς αρκετοί είναι αυτοί που και στο παρελθόν έχουν κερδίσει σε τυχερά παιχνίδια που έπαιξαν. Κανείς όμως μέχρι τώρα δεν είχε κερδίσει τόσα πολλά χρήματα.

ΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙ

ΒΡΕ ΤΗ ΤΡΑΒΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΛΙΓΟ ΛΙΓΟ ΑΛΛΑ

ΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙ

ΤΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ

Από γόνο μέχρι και ψάρια 30 κιλών νεκρά στον Μαλιακό, ολοκληρωτική η καταστροφή, ΤΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ

Δεκάδες και μπορεί εκατοντάδες τόνοι νεκρών ψαριών συνεχίζουν να εκβράζονται στις ακτές ή να επιπλέουν στα ανοιχτά ή να είναι στον πυθμένα της θάλασσας.

Το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο από όσο φανταζόμαστε.
Δυστυχώς βλέπουμε μόνο την κορυφή του παγόβουνου.
Σε λίγο δεν θα μπορούμε να πιούμε ούτε νερό από την μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα.

Ο Μαλιακός , που το μεγαλύτερο μέρος του είναι χαρακτηρισμένο ως NATURA, δεν είχε ξαναζήσει ποτέ τέτοια συμβάντα νεκρών ψαριών.
Άντε 3 – 5 – 10 ψάρια σε κάποια εκβολή ποταμού εδώ συζητάμε για τόνους.

Γίνονται αποσπασματικές και σπασμωδικές κινήσεις από μεμονωμένα άτομα ή οργανωμένους τοπικούς φορείς προσπαθώντας να αποστείλουν για ανάλυση στο ένα η στο άλλο πανεπιστήμιο ή ακόμα και στο εξωτερικό δείγματα ψαριών ακόμα και θάλασσα προς ανάλυση.

Απούσα σε όλο αυτό είναι η πολιτεία η οποία σήμερα έκανε κομματική εκδήλωση (Νέας Δημοκρατίας) στο Δημαρχείο του Δήμου μας (από πού και ως που τώρα αυτό δεν το κατάλαβα αλλά δεν το σχολιάζω, ας το σχολιάσουν άλλοι)
Θα σας στείλουμε τα χαιρετίσματα κύριοι κομματάρχες.

Απών και ο Δήμος Καμένων Βούρλων από το φαινόμενο μέχρι στιγμής τουλάχιστον.
Ούτε μια ανακοίνωση, ούτε μια άλλη κίνηση, ούτε καμία έρευνα.
Παρακολουθεί το φαινόμενο παθητικά.

Έχω συζητήσει με αρκετούς , σας καταγράφω τα κυριότερα θέματα και το πώς αντιλαμβάνονται οι συμπολίτες μας το πρόβλημα, αλλά και τι γνωρίζουν.
-Χιλιάδες κόσμος στον κόλπο του Μαλιακού από σήμερα είναι χωρίς δουλειά.
Από ψαράδες και εργάτες αλιευτικών, μέχρι ψαροταβέρνες σερβιτόροι αλλά και ξενοδόχοι. Ποιος θα κολυμπήσει σε θάλασσα που τα ψάρια πεθαίνουν.

-Δεν θα λείψουν και φαινόμενα των πακεταρισμένων νεκρών ψαριών να ταξιδέψουν σε άλλες πόλεις και στην Αθήνα, ο Έλληνας ήταν πάντα δαιμόνιος στον βωμό του κέρδους.

-Μια σειρά τοξικολογικών εξετάσεων, για να γίνει δηλαδή προσπάθεια να βρεθεί η γενεσιουργός αιτία του προβλήματος, κοστίζει πάνω από 5,000 euro.
Αν τώρα κάποιοι φορείς κάνουν μισές εξετάσεις για να αποφύγουν το μεγάλο κόστος ή κάνουν άλλου τύπου εξετάσεις είναι προφανές ότι αποτελέσματα δεν μπορούν να υπάρξουν και κατά συνέπεια δεν υπάρχει ενημέρωση.

-Πολλοί ξέρανε για την μόλυνση καιρό τώρα αλλά δεν λέγανε τίποτα μην και χάσουν από τα κέρδη τους. Τώρα να δούμε τι θα γίνει , φταίμε και εμείς που δεν λέγαμε τόσο καιρό τίποτα

-Η μόλυνση στον Μαλιακό είναι μια παλιά και αργή διαδικασία η οποία εκτός από τα εργοστάσια περιφερειακά του Μαλιακού που εκχέουν ανεξέλεγκτα τα απόβλητα τους, είναι και ο βιολογικός της Λαμίας που δεν επαρκεί και απορρίπτει ανεπεξέργαστα τα λύματα στον Μαλιακό, αλλά και τα φυτοφάρμακα που αλόγιστα χρησιμοποιούνται στην περιοχή από τους αγρότες και τα θερμοκήπια.
Επίσης είναι και τα δεκάδες έργα που γίνονται περιφερειακά στον Μαλιακό τα οποία επιβαρύνουν και αυτά με τα υγρά τους απόβλητα (πχ υγρό στεγνωτικό ασφάλτου το οποίο είναι ιδιαίτερα τοξικό).

-Η καταστροφή είναι τεράστια και χωρίς προηγούμενο, δεν μιλάμε απλά για ένα έγκλημα, εδώ πέφτουν κυβερνήσεις.

Ο ήλιος περνάει μια από τις λιγότερο ενεργές περιόδους της σύγχρονης ιστορίας

Τι είναι οι ηλιακές κηλίδες; Είναι περιοχές του ήλιου, κάτι σαν νησίδες, οι οποίες είναι οι πηγές των ηλιακών εκλάμψεων, δηλαδή μαζικών εκσφενδονίσεων μάζας από την επιφάνεια του ήλιου μαζί με έντονες εκπομπές ακτίνων UV. Ο φυσικός Heinrich Schwabe, καταγράφοντας τις ηλιακές κηλίδες, ήταν ο πρώτος που κατάλαβε ότι υπάρχει μια περιοδικότητα 11 ετών στην εμφάνισή τους. Κάθε 11 περίπου χρόνια ο ήλιος περνάει μια φάση υψηλής ενεργετικότητας με την εμφάνιση πολλών κηλίδων, οι οποίες με το χρόνια μειώνονται μέχρι να φτάσουν σε μια περίοδο ελάχιστης δραστηριότητας κ.ο.κ (δείτε το γράφημα της εικόνας). Σε αυτό το μοντέλο η συμπεριφορά του ήλιου παρέμεινε πιστή για περισσότερα από 200 χρόνια.
Το έτος 2008 ήταν ένα από αυτά όπου ο αριθμός των ηλιακών κηλίδων είχε φτάσει στο ελάχιστο. Αυτό ήταν άλλωστε προβλεπόμενο. Αυτό που προκάλεσε έκπληξη ήταν το πόσο μικρός ήταν ο αριθμός αυτός. Για την ακρίβεια δεν παρατηρήθηκαν κηλίδες στις 266 από τις 366 ημέρες του χρόνου (73%). Για να βρούμε μια χρονιά όπου ο ήλιος είχε λιγότερες κηλίδες πρέπει να γυρίσουμε πίσω στο 1913 όπου υπήρξαν 311 ημέρες χωρίς κηλίδες. Εν πάση περιπτώσει, από αυτά τα νούμερα οι ερευνητές πίστευαν ότι το 2008 είχαμε φτάσει στην περίοδο του ναδίρ της ηλιακής δραστηριότητας.

Όμως οι μετρήσεις ηλιακών κηλίδων έπεσαν ακόμη περισσότερο το 2009. Μέχρι τις 31 Μαρτίου είχαμε 78 από τις 90 μέρες χωρίς κηλίδες (87%). Αυτό σημαίνει ότι το αναμενόμενο ελάχιστο της ηλιακής δραστηριότητας που παρατηρούμε είναι ιδιαίτερα χαμηλό. Αν η δραστηριότητα του ήλιου παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα ίσως πρόκειται για το χαμηλότερο ελάχιστο των τελευταίων 100 και πλέον ετών.

Και άλλες ηλιακές παρατηρήσεις οδηγούν άλλωστε σε παρόμοια συμπεράσματα. Μετρήσεις του διαστημοπλοίου Ulysses αποκαλύπτουν μια πτώση 20% στην δραστηριότητα του ηλιακού ανέμου από τα μέσα της δεκαετίας του 90, μια τιμή που είναι η χαμηλότερη που έχει παρατηρηθεί από το 1960 (από τότε δηλαδή που ξεκίνησαν αυτές οι μετρήσεις). Επίσης η λαμπρότητα του ήλιου έχει πέσει κατά 0.02% στις ορατές ακτινοβολίες και κατά 6% στην ακτινοβολία UV. Ακόμα και στις μετρήσεις των ραδιοτηλεσκοπίων ο ήλιος έχει φτάσει στο μικρότερο επίπεδο ακτινοβολίας από το 1955.

Όλες αυτές οι παρατηρήσεις έχουν ανοίξει μια συζήτηση στην επιστημονική κοινότητα για το κατά πόσον πρόκειται απλά για ένα ακραίο ελάχιστο σημείο ηλιακής δραστηριότητας ή για μια "διόρθωτική κίνηση" που ακολουθεί μετά από μια περίοδο με ιδιαίτερα έντονα μέγιστα επίπεδα δραστηριότητας (μιας και από το 1950 τα μέγιστα της ηλιακής δραστηριότητας ήταν ιδιαίτερα υψηλά).

JOHNPATRA

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ
Στείλε το μήνυμά σου στο ntabantouri@gmail.com και γίνε συντάκτης. Σε περιμένουμε.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ;;;

Blog Archive

.