ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ;;

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ


....

ΩΧ ΠΟΣΟΙ;;

Η λίστα ιστολογίων μου

....

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

ΤΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ

Από γόνο μέχρι και ψάρια 30 κιλών νεκρά στον Μαλιακό, ολοκληρωτική η καταστροφή, ΤΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ

Δεκάδες και μπορεί εκατοντάδες τόνοι νεκρών ψαριών συνεχίζουν να εκβράζονται στις ακτές ή να επιπλέουν στα ανοιχτά ή να είναι στον πυθμένα της θάλασσας.

Το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο από όσο φανταζόμαστε.
Δυστυχώς βλέπουμε μόνο την κορυφή του παγόβουνου.
Σε λίγο δεν θα μπορούμε να πιούμε ούτε νερό από την μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα.

Ο Μαλιακός , που το μεγαλύτερο μέρος του είναι χαρακτηρισμένο ως NATURA, δεν είχε ξαναζήσει ποτέ τέτοια συμβάντα νεκρών ψαριών.
Άντε 3 – 5 – 10 ψάρια σε κάποια εκβολή ποταμού εδώ συζητάμε για τόνους.

Γίνονται αποσπασματικές και σπασμωδικές κινήσεις από μεμονωμένα άτομα ή οργανωμένους τοπικούς φορείς προσπαθώντας να αποστείλουν για ανάλυση στο ένα η στο άλλο πανεπιστήμιο ή ακόμα και στο εξωτερικό δείγματα ψαριών ακόμα και θάλασσα προς ανάλυση.

Απούσα σε όλο αυτό είναι η πολιτεία η οποία σήμερα έκανε κομματική εκδήλωση (Νέας Δημοκρατίας) στο Δημαρχείο του Δήμου μας (από πού και ως που τώρα αυτό δεν το κατάλαβα αλλά δεν το σχολιάζω, ας το σχολιάσουν άλλοι)
Θα σας στείλουμε τα χαιρετίσματα κύριοι κομματάρχες.

Απών και ο Δήμος Καμένων Βούρλων από το φαινόμενο μέχρι στιγμής τουλάχιστον.
Ούτε μια ανακοίνωση, ούτε μια άλλη κίνηση, ούτε καμία έρευνα.
Παρακολουθεί το φαινόμενο παθητικά.

Έχω συζητήσει με αρκετούς , σας καταγράφω τα κυριότερα θέματα και το πώς αντιλαμβάνονται οι συμπολίτες μας το πρόβλημα, αλλά και τι γνωρίζουν.
-Χιλιάδες κόσμος στον κόλπο του Μαλιακού από σήμερα είναι χωρίς δουλειά.
Από ψαράδες και εργάτες αλιευτικών, μέχρι ψαροταβέρνες σερβιτόροι αλλά και ξενοδόχοι. Ποιος θα κολυμπήσει σε θάλασσα που τα ψάρια πεθαίνουν.

-Δεν θα λείψουν και φαινόμενα των πακεταρισμένων νεκρών ψαριών να ταξιδέψουν σε άλλες πόλεις και στην Αθήνα, ο Έλληνας ήταν πάντα δαιμόνιος στον βωμό του κέρδους.

-Μια σειρά τοξικολογικών εξετάσεων, για να γίνει δηλαδή προσπάθεια να βρεθεί η γενεσιουργός αιτία του προβλήματος, κοστίζει πάνω από 5,000 euro.
Αν τώρα κάποιοι φορείς κάνουν μισές εξετάσεις για να αποφύγουν το μεγάλο κόστος ή κάνουν άλλου τύπου εξετάσεις είναι προφανές ότι αποτελέσματα δεν μπορούν να υπάρξουν και κατά συνέπεια δεν υπάρχει ενημέρωση.

-Πολλοί ξέρανε για την μόλυνση καιρό τώρα αλλά δεν λέγανε τίποτα μην και χάσουν από τα κέρδη τους. Τώρα να δούμε τι θα γίνει , φταίμε και εμείς που δεν λέγαμε τόσο καιρό τίποτα

-Η μόλυνση στον Μαλιακό είναι μια παλιά και αργή διαδικασία η οποία εκτός από τα εργοστάσια περιφερειακά του Μαλιακού που εκχέουν ανεξέλεγκτα τα απόβλητα τους, είναι και ο βιολογικός της Λαμίας που δεν επαρκεί και απορρίπτει ανεπεξέργαστα τα λύματα στον Μαλιακό, αλλά και τα φυτοφάρμακα που αλόγιστα χρησιμοποιούνται στην περιοχή από τους αγρότες και τα θερμοκήπια.
Επίσης είναι και τα δεκάδες έργα που γίνονται περιφερειακά στον Μαλιακό τα οποία επιβαρύνουν και αυτά με τα υγρά τους απόβλητα (πχ υγρό στεγνωτικό ασφάλτου το οποίο είναι ιδιαίτερα τοξικό).

-Η καταστροφή είναι τεράστια και χωρίς προηγούμενο, δεν μιλάμε απλά για ένα έγκλημα, εδώ πέφτουν κυβερνήσεις.

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ
Στείλε το μήνυμά σου στο ntabantouri@gmail.com και γίνε συντάκτης. Σε περιμένουμε.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ;;;

Blog Archive

.