Σελίδες

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ;;

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ


....

ΩΧ ΠΟΣΟΙ;;

Η λίστα ιστολογίων μου

....

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Πιο γρήγορο το ποδήλατο από τα ΜΜΜ και τα αυτοκίνητα!

Τελικά ο μύθος του Αισώπου με το λαγό και τη χελώνα ταιριάζει γάντι στο παρακάτω έξυπνο χάπενινγκ που διοργάνωσαν οι Οικολόγοι Πράσινοι της Θεσαλονίκης.
Μία πρωτότυπη κόντρα, στο κέντρο της πόλης, μεταξύ ποδηλάτου, ΙΧ και ΜΜΜ.
Οι διαγωνιζόμενοι ξεκίνησαν στις 9.10 το πρωί με αφετηρία τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης και με στόχο να φτάσουν στην κεντρική πύλη της ΔΕΘ στην Οδό Εγνατίας.

Σε μία απόσταση 2,5 χλμ ο ποδηλάτης έφτασε σε 7' 19'' ενώ ο πεζός που μετακινήθηκε με την αστική συγκοινωνία χρειάστηκε 12' 46''. Ο χρόνος του ΙΧ (συμπεριλαμβανομένου και του χρόνου για στάθμευση) ήταν 20' 32''. Η μετακίνηση με το ΙΧ στοίχισε 4,5 ευρώ, με δεδομένο ότι το κόστος στάθμευσης υπολογίστηκε μόνο για μία ώρα, την ώρα που ο πεζός ξόδεψε 50 λεπτά και φυσικά ο ποδηλάτης μετακινήθηκε δωρεάν. Ο χρόνος στάθμευσης για το ΙΧ ήταν 11΄13'', την ώρα που πεζός και ποδηλάτης είχαν μηδενικό χρόνο στάθμευσης.
Συμπέρασμα: Ο ποδηλάτης χρειάζεται το 1/3 του χρόνου του ΙΧ για να κινηθεί στο κέντρο της πόλης.
Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι ενώ πεζός και ποδηλάτης διέσχισαν απόσταση 2,5 χλμ, ο οδηγός του αυτοκινήτου αναγκάστηκε να κάνει συνολικά 3,5 χλμ. Στα συνολικά οφέλη που αναδεικνύονται, πέρα από το κόστος, είναι η μικρή κατάληψη χώρου και η μηδενική ρύπανση από τον πεζό και τον ποδηλάτη, σε αντίθεση με το ΙΧ. Σημαντικά ταχύτερος θα ήταν ο ρυθμός της αστικής συγκοινωνίας αν υπήρχε λεωφορειόδορμος στην Εγνατία οδό, καθώς επίσης αξιοσημείωτη είναι και η έλλειψη σχεδιασμού στην συγκεκριμένη οδό για ποδηλατόδρομους.
Το «πείραμα» θα επαναληφθεί την Τετάρτη 30/09 με αφετηρία την οδό Μαρτίου και τερματισμό την οδό Αριστοτέλους και θα μπορεί να συμμετάσχει όλος ο κόσμος και με όποιο μέσον θέλει. Θα υπάρχουν έπαθλα (ποδήλατο, φανέλες των οικολόγων κ.α.) .
Οι εκκινήσεις θα γίνονται από τις 9.00 το πρωί έως τις 12.00 το μεσημέρι σε διαφορετικές ώρες αιχμής για να βγουν και κάποια στοιχεία.
allday-news

Παιδεία και..."Παιδεία", καλή αρχή και καλή συνέχεια.



KΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Ο Κώστας Παπανικολάου γεννήθηκε στις 31 Ιουλίου του 1990 στο Διαλεχτό Τρικάλων από όπου κατάγεται και μεγάλωσε στα Γρεβενά. Είναι ο δευτερότοκος γιος του τροχονόμου Θανάση Παπανικολάου και της Κατερίνας Κυριάκου. 8 χρονών ξεκίνησε στίβο, άλμα εις ύψος. Στη συνέχεια στο βόλεϊ Στα 13 κάνει τα πρώτα του μπασκετικά βήματα στον Πρωτέα Γρεβενών. Στα 16 του πήρε την πρώτη του μεταγραφή από τον Πρωτέα Γρεβενών στον Άρη και τότε μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη. Δεν έκανε απολύτως τίποτα με τα χρήματα που κέρδισε από το πρώτο του συμβόλαιο. Τα έδωσε αμέσως στους γονείς του, διότι όπως έχει πει "αυτοί ήξεραν καλύτερα τι να τα κάνουν και πώς να τα αξιοποιήσουν" 'Ενα από τα προβλήματα του μπάσκετ είναι η "τρέλα" που αποκτούν τα νεαρά παιδιά μόλις βγάλουν τα πρώτα τους πολλά χρήματα.

Ο Κώστας Παπανικολάου μάλλον δεν έχει αυτό το πρόβλημα. Μέχρι πρότινος πήγαινε στο Αλεξάνδρειο για την προπόνηση του΄Αρη με το λεωφορείο, όταν βέβαια δεν προλάβαινε να τον πάει ο πατέρας του με το αυτοκίνητο. Οι διακρίσεις για τον ΄Ελληνα φόργουορντ άρχισαν από νωρίς. Αναδείχθηκε πρωταθλητής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων με τη φανέλα του ΄Αρη και ήταν ο MVP του τελικού, πραγματοποιώντας σε όλη τη διάρκεια εντυπωσιακές εμφανίσεις. Συνέχισε με ανάδειξή του ως καλύτερου νέου παίκτη της Α1 για τη σεζόν 2008-09. Το νούμερο που διάλεξε ο Κώστας Παπανικολάου ήταν το 13. Μπασκετικό του πρότυπο ήταν ο Δημήτρης Διαμαντίδης και με την εικόνα του μεγάλωσε μπασκετικά. Λατρεύει τον Λε Μπρόν Τζέιμς και τον θεωρεί κορυφαίο παίκτη του πλανήτη. Ασφαλώς όλα τα παραπάνω ήταν μόνο η αρχή για τον Κώστα Παπανικολάου. Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού ήταν βασικό στέλεχος της Εθνικής Εφήβων που κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο Μουντομπάσκετ της Νέας Ζηλανδίας. Η συνέχεια ήταν ακόμα καλύτερη...Πρώτη θέση και χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ Νέων της Ρόδου. Οι καταπληκτικές του εμφανίσεις του έδωσαν το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη του τουρνουά. Λίγες μέρες μετά κλήθηκε στην Εθνική Ανδρών, έφτασε μέχρι την 14άδα, αλλά κόπηκε και δεν κατάφερε να πάει στην Πολωνία. Ως ...κερασάκι στην τούρτα ήρθε η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό.(Έχει ύψος: 2.03).
i-diadromi

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ
Στείλε το μήνυμά σου στο ntabantouri@gmail.com και γίνε συντάκτης. Σε περιμένουμε.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ;;;

Blog Archive

.