Σελίδες

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ;;

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ


....

ΩΧ ΠΟΣΟΙ;;

Η λίστα ιστολογίων μου

....

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

O Γ. Μπαμπινιώτης στο nooz.gr για την "αλήθεια των λέξεων"


Γράφει ο Μιχάλης Πολυδώρου
«Κύριε πολισμάνε» έλεγε ο αξέχαστος Κώστας Χατζηχρήστος με την ιδιαίτερη προφορά, κλίνοντας μια ξένη λέξη. Η μήπως δεν είναι και τόσο ξένη; Λοιπόνν, η λεξη police έχει ως αφετηρία τη λέξη «πολιτεία». Τη μετέφερε στα λατινικά ο Κικέρωνας, αναφερόμενος στο γνωστό έργο του Πλάτωνα. Στη συνέχεια, το 14ο αιώνα πήραν τη λέξη οι Γάλλοι, δίνοντάς της της σημασία της «ρύθμισης της τάξης». Και έτσι προέκυψε τον 17ο αιώνα η λέξη police.


Συναρπαστική και η διαδρομή της αγγλικής λέξης «glamour», που σημαίνει «λάμψη, αίγλη, ακτινοβολία». Από τη λέξη «γραμματική» στη «gramaire» ( παλ.γαλλ.). Αυτός δηλαδή που ήξερε γράμματα και ξεχώριζε, «έλαμπε».

Ένα «γκλαμουράτο» ταξίδι στους αιώνες με όχημα τις λέξεις σας υπόσχονται οι 1720 σελίδες του νέου Ετυμολογικού Λεξικού της Νέας Ελληνικής Γλώσσας του καθηγητή Γιώργου Μπαμπινιώτη. Σε συνέντευξή του στο www.nooz.gr o καθηγητής γλωσσολογίας μιλάει για την «αλήθεια των λέξεων», για τα greekglish, αλλά και για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας.

nooz.gr

Παρτίδες «ηθικών» βλαστοκυττάρων από έμβρυα ενέκριναν οι ΗΠΑ


Ουάσινγκτον

Η αμερικανική κυβέρνηση ενέκρινε τις πρώτες 13 κυτταρικές σειρές ανθρώπινων εμβρυικών βλαστοκυττάρων που πληρούν τα επίσημα κριτήρια βιοηθικής και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για έρευνες με ομοσπονδιακά κονδύλια.
Τον περασμένο Μάρτιο, ο Μπαράκ Ομπάμα ήρε τους περισσότερους από τους περιορισμούς που είχε επιβάλει ο προκάτοχός του, Τζορτζ Μπους, στην ομοπονδιακή χρηματοδότηση ερευνών με ανθρώπινα εμβρυικά κύτταρα.




Δεν μπόρεσε όμως να ανατρέψει μια τροπολογία του Κογκρέσου, η οποία απαγορεύει τη διάθεση ομοσπονδιακού χρήματος για τη δημιουργία ανθρώπινων εμβρύων και εμβρυικών βλαστικών κυττάρων.

Η νέα απόφαση θα επιτρέψει στους ομοσπονδιακά χρηματοδοτούμενους επιστήμονες να εργάζονται με κύτταρα που δημιούργησαν άλλοι.

«Σήμερα ανακοινώνουμε την έγκριση των πρώτων 13 σειρών βλαστικών κυττάρων» δήλωσε στο Reuters ο Δρ Φράνσις Κόλινς, νέος διευθυντής των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας των ΗΠΑ (NIH). Δεκάδες ακόμα σειρές περιμένουν για έγκριση, πρόσθεσε.

Σε κάθε περίπτωση, οι νέες σειρές πρέπει πληρούν τα αυστηρά κριτήρια βιοηθικής που έθεσαν τα NIH. Πρέπει, για παράδειγμα, να προέρχονται από κατεψυγμένα έμβρυα που περισσεύουν από κλινικές εξωσωματικής γονιμοποίησης, έπειτα από τη γραπτή συγκατάθεση του ζευγαριού από το οποίο προήλθε το σπερματοζωάριο και το ωάριο.

Τις 13 σειρές εμβρυικών βλαστοκυττάρων προσέφεραν δύο ερευνητές των πανεπιστημίων Χάρβαρντ και Ρόκεφελερ που εργάζονταν με ιδιωτικά κονδύλια.

Το NIH έχει ήδη εγκρίνει 30 ερευνητικές προτάσεις που αφορούν τα εμβρυικά βλαστοκύτταρα με συνολικό προϋπολογισμό 20 εκατομμύρια δολάρια.

Όπως επισήμανε, οι έρευνες σε εμβρυικά βλαστοκύτταρα είναι απαραίτητο να συνεχιστούν, παρόλο που οι επιστήμονες έχουν ήδη ανακαλύψει πειραματικές τεχνικές που μετατρέπουν σχεδόν οποιοδήποτε κύτταρο του σώματος σε τεχνητό βλαστικό κύτταρο.

Newsroom ΔΟΛ

Τα μπικίνι κάνουν τους άνδρες να βλέπουν τις γυναίκες σαν αντικείμενα!!


Οι σέξι γυναίκες που φοράνε μπικίνι, κυριολεκτικά κάνουν μερικούς άνδρες να τις βλέπουν σαν αντικείμενα ή εργαλεία, παρά σαν ανεξάρτητους ανθρώπους με επιθυμίες, σκέψεις και συναισθήματα, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα. Τομογραφίες του εγκεφάλου αποκάλυψαν ότι όταν οι άνδρες βλέπουν εικόνες γυναικών ντυμένων ανάλαφρα, τότε ενεργοποιείται η περιοχή του εγκεφάλου τους που σχετίζεται με τη χρήση των εργαλείων!


Ορισμένοι άνδρες επίσης δεν δείχνουν καμία δραστηριότητα, όταν... βλέπουν τέτοιες εικόνες, στο τμήμα εκείνο του εγκεφάλου που συνήθως ανταποκρίνεται όταν κάποιος αξιολογεί τις προθέσεις του άλλου και έρχεται στη θέση του για να τον νοιώσει. Κατά την υπεύθυνη της έρευνας, κ. Σούζαν Φίσκε, ψυχολόγο του πανεπιστημίου Πρίνστον των ΗΠΑ, αυτό σημαίνει ότι «αυτοί οι άνδρες βλέπουν τις γυναίκες σαν σεξουαλικά προκλητικές, αλλά δεν νοιάζονται καθόλου για τις σκέψεις τους».
Όπως είπε η ερευνήτρια, που έκανε τη σχετική επιστημονική ανακοίνωση στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης για την Προώθηση της Επιστήμης, αυτή η έλλειψη δραστηριότητας στην εγκεφαλική περιοχή της κοινωνικής συνείδησης είναι πραγματικά παράξενη, γιατί σπάνια συμβαίνει. Οι επιστήμονες έχουν δει αυτή την απουσία εγκεφαλικής δραστηριότητας μόνο μια φορά στο παρελθόν, σε μια μελέτη όπου οι εθελοντές είδαν φωτογραφίες άστεγων και ναρκομανών.
Στη διάρκεια της νέας έρευνας, ετεροφυλόφιλοι άνδρες εθελοντές είδαν διάφορες φωτογραφίες ντυμένων και λιγότερο ντυμένων γυναικών. Οι περισσότεροι άνδρες θυμόντουσαν καλύτερα από όλες τις ακέφαλες φωτογραφίες γυναικών με μπικίνι, ακόμα κι αν είχαν δει τις εικόνες για λιγότερο από δύο δέκατα του δευτερολέπτου! Η Φίσκε είπε ότι αν μια ανάλογη μελέτη γινόταν αντίστροφα, είναι αμφίβολο κατά πόσο οι γυναίκες, κοιτώντας μισοντυμένους άνδρες, θα τους «απο-ανθρωποποιούσαν» με τον ίδιο τρόπο.

Dinatos

http://thenewsbus.blogspot.com/

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ
Στείλε το μήνυμά σου στο ntabantouri@gmail.com και γίνε συντάκτης. Σε περιμένουμε.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ;;;

Blog Archive

.