ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ;;

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ


....

ΩΧ ΠΟΣΟΙ;;

Η λίστα ιστολογίων μου

....

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Albert Einstein


Albert Einstein
Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, που από πολλούς θεωρείται ως ο μεγαλύτερος φυσικός του 20ου αιώνα, γεννήθηκε στηνΟυλμ της Γερμανίας στις 14 Μαρτίου του 1879 και πέθανε στις 18 Απριλίου του 1955 στο Πρίνστον(Princeton) του Νιού Τζέρσεϋ των ΗΠΑ. Είναι ο θεμελιωτής της Θεωρίας της Σχετικότητας.


To 1905 δημοσίευσε τέσσερα άρθρα στο επιστημονικό περιοδικό Χρονικά της. Στο πρώτο από αυτά έδωσε την εξήγηση του φωτοηλεκτρικού φαινομένου, για την οποία του απονεμήθηκε το βραβείο Νόμπελ το 1921. Στηρίχθηκε στην υπόθεση της κβάντωσης η οποία είχε εισαχθεί μερικά χρόνια νωρίτερα από τον Πλανκ(Planck) για ερμηνεία της ακτινοβολίας του μέλανος σώματος. Οι δύο αυτές εργασίες των Πλανκ και Άινσταϊν αποτέλεσαν την αρχή της κβαντικής μηχανικής. Αργότερα ο Άινσταϊν εναντιώθηκε στην
θεωρία των κβάντα, γιατί δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ο Θεός παίζει ζάρια.


O ΓΡΙΦΟΣ ΤΟΥ EINSTEIN

YΠΑΡΧΟΥΝ 5 ΣΠΙΤΙΑ, 5 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΠΙΤΙ ΖΕΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑΣ. ΟΙ 5 ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΠΙΝΟΥΝ ΈΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΙΔΟΣ ΠΟΤΟΥ, ΚΑΠΝΙΖΟΥΝ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΜΑΡΚΑ ΤΣΙΓΑΡΩΝ & ΕΧΟΥΝ ΈΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ.
ΟΛΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΜΑΡΚΕΣ ΤΣΙΓΑΡΩΝ & ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΙΔΗ ΠΟΤΩΝ

Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΊΝΑΙ: ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΨΑΡΙ.


ΣΤΟΙΧΕΙΑ:

1. Ο ΑΓΓΛΟΣ ΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΠΙΤΙ
2. Ο ΣΟΥΗΔΟΣ ΕΧΕΙ ΈΝΑ ΣΚΥΛΟ.
3. Ο ΔΑΝΟΣ ΠΙΝΕΙ ΤΣΑΙ.
4. ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΠΙΤΙ ΕΊΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΠΌ ΤΟ ΑΣΠΡΟ ΣΠΙΤΙ.
5. Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΠΙΝΕΙ ΚΑΦΕ.
6. ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΠΝΙΖΕΙ PALL MALL ΤΣΙΓΑΡΑ ΕΧΕΙ ΠΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ.
7. Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΚΙΤΡΙΝΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΚΑΠΝΙΖΕΙ DUNHILL.
8. ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΜΕΣΑΙΟ ΣΠΙΤΙ ΠΙΝΕΙ ΓΑΛΑ.
9. Ο ΝΟΡΒΗΓΟΣ ΜΕΝΕΙ ΣΤΟ 1ο ΣΠΙΤΙ.
10. ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΠΝΙΖΕΙ BLENDS ΜΕΝΕΙ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ
ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΑΤΕΣ.
11. ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΛΟΓΟ ΜΕΝΕΙ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ
ΠΟΥ ΚΑΠΝΙΖΕΙ DUNHILL.
12. Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΠΟΥ ΚΑΠΝΙΖΕΙ BLUEMASTERS ΠΙΝΕΙ ΜΠΙΡΑ.
13. Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΚΑΠΝΙΖΕΙ PRINCE.
14. O NOΡΒΗΓΟΣ ΜΕΝΕΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΜΠΛΕ ΣΠΙΤΙ.
15. ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΠΝΙΖΕΙ BLENDS EXEI ENA ΓΕΙΤΟΝΑ ΠΟΥ ΠΙΝΕΙ ΝΕΡΟ.
Ο EINSTEIN EΓΡΑΨΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΓΡΙΦΟ ΤΟΝ 20ο ΑΙΩΝΑ & ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΟΤΙ ΤΟ 98% ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΛΥΣΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΜΟΛΥΒΙ ΚΑΙ ΧΑΡΤΙ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ.

Δεν εγκρίνουν παραπεμπτικό σε καρκινοπαθή


O Γολγοθάς στο ΙΚΑ Βόλου για πολλούς ασθενείς -και μάλιστα καρκινοπαθείς- συνεχίζεται σε αμείωτο βαθμό... καθώς φαίνεται ότι δεν ιδρώνει το αυτί των αρμοδίων.

Καρκινοπαθείς έχουν καταντήσει “μπαλάκι” στο γραφείο του αναπληρωτή διευθυντή των Υγειονομικών Υπηρεσιών του ΙΚΑ, προκειμένου να εγκρίνουν τα παραπεμπτικά από το ΙΚΑ για να υποβληθεί σε μαγνητικές τομογραφίες.
Το νέο κρούσμα που καταγγέλθηκε αφορά σε μία ασθενή από το Βόλο που πάσχει από καρκίνο. Παρακολουθείται, και για θεραπείες είναι υποχρεωμένη να μεταβαίνει πολύ συχνά στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης “Θεαγένειο”.

Οι γιατροί που την παρακολουθούν έκριναν ότι πρέπει να υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία. Η ασθενής επισκέφτηκε το ΙΚΑ Βόλου και αφού παρέδωσε τα χαρτιά της στο χειρουργό που την εξέτασε, πήρε το παραπεμπτικό προκειμένου να υποβληθεί στη μαγνητική.
Από εκεί όμως ξεκινάει και η ταλαιπωρία της. Από τη Διεύθυνση του ΙΚΑ, όπως καταγγέλλουν, δεν υπογράφεται η εγκριτική πράξη προκειμένου να γίνει η εξέταση και η ασθενής όπως και οι οικείοι της βρίσκονται σε απόγνωση.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι μαγνητικές τομογραφίες νοσηλευομένων ασθενών σε κρατικά νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές πραγματοποιούνται ύστερα από πλήρως αιτιολογημένη γνωμάτευση, υπογεγραμμένη από τον Διευθυντή της κλινικής που νοσηλεύεται ο ασθενής και έγκριση του ελεγκτή γιατρού του ΙΚΑ στο νοσοκομείο ή την κλινική, αφού επισκεφθεί τον ασθενή, ελέγξει τον φάκελο νοσηλείας και συμφωνήσει με την αναγκαιότητα της εξέτασης.
Ο ελεγκτής του ΙΚΑ κρατά φωτοτυπία κάθε εγκριτικής γνωμάτευσης και στο τέλος του μήνα τις παραδίδει στον Διευθυντή της Μονάδος Υγείας που ανήκει.
Πολλές φορές βέβαια έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να δίνονται παραπεμπτικά για μαγνητική τομογραφία για “ψύλλου πήδημα”, όπως παραδέχονται υπάλληλοι του ΙΚΑ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως δεν ισχύει το ίδιο, αφού πρόκειται για καρκινοπαθή που υποβάλλεται σε ειδική θεραπεία και η εξέταση κρίνεται απαραίτητη και επιβεβλημένη.
“Δεν είναι η πρώτη φορά που ταλαιπωρούνται έτσι καρκινοπαθείς, υπογραμμίζουν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στελέχη του ΙΚΑ. Πρόκειται για ένα αρτηριοσκληρωτικό σύστημα που μπορεί να εξοντώσει έναν ασθενή” συμπληρώνουν οι ίδιοι, ενώ οι οικείοι τής ασθενούς είναι αποφασισμένοι να προβούν σε καταγγελία στη Διοίκηση του ΙΚΑ και σε όλα τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα.
“Από τη στιγμή που ένα δημόσιο νοσοκομείο πιστοποιεί ότι κάποιος είναι άρρωστος (καρκινοπαθής), πρέπει να του ανοίγουν όλες οι πόρτες που θα έχουν σχέση με περίθαλψη και με εξετάσεις. Δεν έχει κανένα λόγο κάποιος να δηλώνει καρκινοπαθής, ενώ δεν είναι, επισημαίνουν τα ίδια στελέχη του ΙΚΑ, αναγνωρίζοντας την αφάνταστη ταλαιπωρία που υφίστανται οι ασφαλισμένοι ασθενείς.

www.taxydromos.gr

Η ζωή και το έργο του Τσιτσάνη σε δύο βιβλία


Αρκετός κόσμος έσπευσε στην αίθουσα του δημαρχείου Τρικαλων για να παρακολουθήσει την εκδήλωση που διοργάνωσε το «Κέντρο Έρευνας-Μουσείο Τσιτσάνη», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 25 χρόνια από τον θάνατο του μεγάλου λαϊκού μας συνθέτη.


Τα δύο βιβλία των κ.κ. Ντίνου Χριστιανόπουλου και Θεόφιλου Αναστασίου με τίτλους «Ανθολογία τραγουδιών Βασ. Τσιτσάνη» και «Βασίλης Τσιτσάνης Άπαντα», αντίστοιχα, παρουσιάζουν σχεδόν ολόκληρο το σύνολο του έργου του Τσιτσάνη και παραθέτουν στον αναγνώστη στοιχεία μοναδικά, απόλυτα τεκμηριωμένα και χρήσιμα στους νεότερους που θέλουν να γνωρίσουν ή να μελετήσουν το έργο του.

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ
Στείλε το μήνυμά σου στο ntabantouri@gmail.com και γίνε συντάκτης. Σε περιμένουμε.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ;;;

Blog Archive

.