Σελίδες

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ;;

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ


....

ΩΧ ΠΟΣΟΙ;;

Η λίστα ιστολογίων μου

....

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Γυμνή φωτογραφία Πολάνσκι και Τέιτ πουλήθηκε για 11.250 δολάρια


Μια φωτογραφία που εικονίζει το σκηνοθέτη Ρομάν Πολάνσκι γυμνό μαζί με τη σύζυγό του Σάρον Τέιτ, που είχε τραβηχτεί λίγο πριν από την άγρια δολοφονία της, πουλήθηκε χθες σε δημοπρασία στην τιμή των 11.250 δολαρίων καθώς το ενδιαφέρον γύρω από το διάσημο σκηνοθέτη έχει ενταθεί εξ αιτίας των τελευταίων εξελίξεων με τη σύλληψη του.
Η μεγάλη φωτογραφία σε ασημί εκτύπωση προέρχεται από σειρά φωτογραφιών του Άγγλου φωτογράφου Ντέιβιντ Μπέιλι από το 1969, λίγους μήνες πριν από την άγρια δολοφονία της Τέιτ από τους οπαδούς του Τσαρλς Μάνσον. Η φωτογραφία εκτυπώθηκε το 1988 για μια ταξιδιωτική έκθεση.

Η φωτογραφία διαστάσεων 84,4 Χ 83 εκατοστά, που παρουσιαζεί το ζευγάρι γυμνό από τη μέση και επάνω να είναι αγκαλιασμένοι και να κοιτούν και οι δύο το φωτογραφικό φακό. Οι αρχικές εκτιμήσεις ήταν ότι η φωτογραφία θα πουλιόταν από 8.000 έως 12.000 δολάρια.

" Ο Μπέιλι γνώριζε τον Πολάνσκι πολύ καλά, δεν πρέπει να αγνοηθεί το γεγονός ότι ο Μπέιλι φιλοδοξούσε και ο ίδιος να γίνει σκηνοθέτης και το 1966 έφτιαξε μια ταινία μικρού μήκους 33 λεπτών που όμως δεν την είδε ποτέ κανείς", δήλωσε ο Φίλιπ Γκάρνερ του οίκου δημοπρασιών Κρίστις.

"Η φωτογραφία αυτή του Πολάνσκι με τη σύζυγο του είναι προφανώς μια από τις πιο οδυνηρές γιατί τραβήχτηκε στις αρχές του 1969 και το ίδιο καλοκαίρι εκείνη δολοφονήθηκε με τον πιο άγριο τρόπο, οπότε έχει μια ειδική συναισθηματική αξία και βαρύτητα, την οποία δεν διάθετε όταν έγινε η αρχική λήψη και μετά από το θλιβερό γεγονός έγινε μια φωτογραφία την οποία κυνηγούν οι συλλέκτες", πρόσθεσε ο Γκάρνερ.
Ο Πολάνσκι, 76 χρόνων πλέον, βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό στο σαλέ του στο ελβετικό θέρετρο του Γκστάατ, μετά την αίτηση αμερικανικού δικαστηρίου για έκδοση του στις ΗΠΑ.
Το 1978 διέφυγε από τις ΗΠΑ ενώ ήταν υπόδικος γιατί κατηγορείτο ότι είχε άνομη ερωτική σχέση με μια 13χρονη.

iKypros

09/12/2009

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ
Στείλε το μήνυμά σου στο ntabantouri@gmail.com και γίνε συντάκτης. Σε περιμένουμε.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ;;;

Blog Archive

.