Σελίδες

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ;;

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ


....

ΩΧ ΠΟΣΟΙ;;

Η λίστα ιστολογίων μου

....

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Τα καγκουρό μπορεί να "κρατούν" το μυστικό της πρόληψης του καρκίνου του δέρματος



Στον τρόπο με τον οποίο τα καγκουρό επανορθώνουν τις βλάβες στο DNA τους μπορεί να κρύβεται το μυστικό της πρόληψης του καρκίνου του δέρματος, σύμφωνα με αυστραλούς και αυστριακούς ερευνητές.

Οι επιστημονικές ομάδες ερευνούν ένα ένζυμο επανόρθωσης του DNA, το οποίο συναντάται στα καγκουρό και σε πολλούς άλλους οργανισμούς, αλλά όχι σε ανθρώπους, και είναι πολύ αποτελεσματικό στην επιδιόρθωση μιας συγκεκριμένου τύπου βλάβης, που σχετίζεται με πολλές μορφές καρκίνου του δέρματος.

Η έρευνα διεξήχθη με επικεφαλής την δρα Λίντα Φεκετέοβα και την δρα Ούτα Βίλε από το Κέντρο Χημείας και Βιοτεχνολογίας Ελευθέρων Ριζών στο πανεπιστήμιο της Μελβούρνης (ARC) σε συνεργασία με επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Ίνσμπρουκ στην Αυστρία.

"Καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι, περισσότεροι από 400.000 Αυστραλοί θα διαγνωστούν με καρκίνο του δέρματος εξαιτίας της υπερβολικής έκθεσης στη βλαβερή ακτινοβολία UV", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Φεκετέοβα.

"Άλλες ομάδες ερευνητών έχουν προτείνει μία 'θαυματουργή κρέμα' η οποία περιέχει το ένζυμο επανόρθωσης της βλάβης στο DNA, την οποία μπορείς να επαλείψεις στο δέρμα σου έπειτα από μία ημέρα στον ήλιο. Τώρα εξετάζουμε αν αυτό είναι ευφικτό".

Οι επιστημονικές ομάδες εξομοιώνουν στο εργαστήριο την έκθεση του δέρματος του καγκουρό στη βλαβερή υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία και στη συνέχεια αναλύουν τη διαδικασία επιδιόρθωσης της βλάβης στο DNA, που σύμφωνα με τη Βίλε καταλήγει στη δημιουργία μίας σειράς πρωτοεμφανιζόμενων χημικών υπο-προϊόντων.

"Αλλά χρήζει περαιτέρω διερεύνησης προτού αυτή η θαυματουργή κρέμα είναι διαθέσιμη στα φαρμακεία, οπότε μην πετάξετε ακόμα την αντηλιακή σας κρέμα", προσθέτει η Φεκετέοβα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας θα δημοσιευτούν στο επόμενο τεύχος της επιθεώρησης Chemical Communications.

Η υπερβολική έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία ευθύνεται για τουλάχιστον τα δύο τρίτα της εμφάνισης μελανώματος, μία πολύ δύσκολα ιάσιμη μορφή καρκίνου του δέρματος, καθώς το κατεστραμμένο DNA των κυττάρων του δέρματος οδηγεί σε γενετικές μεταλλάξεις.
http://www.nooz.gr

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΣΕ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

- Ασφάλεια Αεροδρομίου : Ποιο είναι το όνομα σας ?

- Επιβάτης : Μπατμαν

- Ασφάλεια Αεροδρομίου : Το πραγματικό σας όνομα παρακαλώ !!

- Επιβάτης : Μπατ-μαν

- Ασφάλεια Αεροδρομίου : Καλά πλάκα μας κάνετε? Ποιο είναι το επίθετο σας ??

- Επιβάτης : Σουπερμαν

Η ασφάλεια του αεροδρομίου τον συλλαμβάνει και τον κλείνει σε ένα δωμάτιο που έχουν για ύποπτα άτομα.

Ελέγχουν το διαβατήριο του και ...



geladeros

Εντοπίστηκε νεκρός στα Τρίκαλα 49χρονος στην καμπίνα του φορτηγού του


Ένα σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό, κίνησε τις υποψίες Αστυνομικών και όταν το πλησίασαν, είδαν ακίνητο στην θέση του οδηγού τον 49χρονο ομογενή Γρηγόρη Αντωνιάδη του Ανδρέα και της Νίνας γεννημένοι στην Γεωργία και κάτοικο Γιαννιτσών.

Εντοπίστηκε νεκρός στα Τρίκαλα 49χρονος στην καμπίνα του φορτηγού του
Ο οδηγός που δεν έδειχνε σημεία ζωής, διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Τρικάλων όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατος του χωρίς να έχει προσδιοριστεί πότε αυτός προήλθε.

Το Αστυνομικό Τμήμα Φαρκαδόνας, διενεργεί την σχετική προανάκριση για το συμβάν και οι πρώτες ενδείξεις έχουν αποκλείσει την εγκληματική ενέργεια.
http://www.trikalanews.gr

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ
Στείλε το μήνυμά σου στο ntabantouri@gmail.com και γίνε συντάκτης. Σε περιμένουμε.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ;;;

Blog Archive

.