Σελίδες

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ;;

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ


....

ΩΧ ΠΟΣΟΙ;;

Η λίστα ιστολογίων μου

....

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΜΥΘΙΚΗ ΠΟΛΗ ΣΤΗ ΖΟΥΓΚΛΑ


Διαβάστε πως αναζητούν μυθική πόλη στη ζούγκλα της Ονδούρας
Μπορεί να φαντάζει ως κάτι βγαλμένο από περιπέτεια του Ιντιάνα Τζόουνς ή της Λάρα Κροφτ, ωστόσο είναι πραγματικότητα: ερευνητές του πανεπιστημίου του Χιούστον ενδεχομένως να εντόπισαν την θρυλική Ciudad Blanca («Λευκή Πόλη») των χαμένων θησαυρών χρησιμοποιώντας τεχνολογία λέιζερ.
Ο θρύλος της «Λευκής Πόλης» συναρπάζει τη φαντασία των εξερευνητών της ζούγκλας της Κεντρικής Αμερικής εδώ και αιώνες. Ο Ερνάν Κορτές είχε δείξει έντονο ενδιαφέρον από το 1526 ακόμα, αλλά οι conquistadores ποτέ δεν κατάφεραν να διεισδύσουν αρκετά μέσα στην πυκνή ζούγκλα της περιοχής Μοσκίτια για να μπορέσουν να βρουν τη μυθική πολιτεία. Το 1940, ένας Αμερικανός εξερευνητής, ο Θίοντορ Μόρντε, ισχυρίστηκε ότι, χάρη σε υποδείξεις του διάσημου αεροπόρου Τσαρλς Λίντμπεργκ, είχε βρει τη χαμένη πόλη, οι κάτοικοι της οποίας λάτρευαν αγάλματα γιγαντιαίων πιθήκων, ωστόσο σκοτώθηκε σε δυστύχημα πριν αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες. Γενικότερα, η Μοσκίτια παρουσιάζει έντονο αρχαιολογικό ενδιαφέρον, καθώς είναι ένας χώρος στον οποίο έχουν εντοπιστεί ενδείξεις ερειπίων και τύμβων, αλλά η πυκνή βλάστηση πάντα εμπόδιζε τις έρευνες.
Αυτό που έκανε το NCALM- National Center for Airborne Laser Mapping (εδρεύει στο πανεπιστήμιο του Χιούστον) ήταν να χρησιμοποιήσει ακτίνες λέιζερ για να «δει» αυτά που δεν μπορεί να δει το ανθρώπινο μάτι. Χρησιμοποιώντας ένα σύστημα Lidar που είχε τοποθετηθεί σε αεροπλάνο Cessna, οι ερευνητές μπόρεσαν να «δουν» κάτω από την πυκνή βλάστηση με παλμούς λέιζερ και να προβούν σε χαρτογράφηση μίας επιφάνειας 60 τετραγωνικών μιλίων μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας, κατά την άνοιξη του 2012.
Oι εικόνες που προέκυψαν από το Lidar, οι οποίες επεδείχθησαν σε συνδιάσκεψη της Αμερικανικής Ένωσης Γεωφυσικών στην Κανκούν, έδειξαν περιοχές οι οποίες παραπέμπουν σε διαμόρφωση πόλης- και μάλιστα σε δύο περιοχές, όχι μία. Η χαρτογράφηση έδειξε συμμετρικές τοποθετήσεις υψωμάτων, ανοιχτών χώρων και αναχωμάτων, που ενδεχομένως να είναι τεχνητές και να απεικονίζουν κτίσματα (πιθανώς πλατείες και πυραμίδες), σε σημείο που μπορούν να υποδειχθούν δύο «κέντρα πόλης». Το ένα από τα δύο ενδεχομένως να είναι η θρυλική Ciudad Blanca.
Επί της παρούσης, τα δεδομένα εξετάζονται για να καταδειχθούν οι πλέον «ενδιαφέρουσες» ζώνες. Όταν γίνει αυτό, θα ακολουθήσει η αποστολή αρχαιολόγων, για την διεξοδική διερεύνησή τους.
Το Lidar στο παρελθόν έχει χρησιμοποιηθεί για τον υπολογισμό της βιομάζας στον Αμαζόνιο και για έρευνες στο Στόουνχετζ. Στην περίπτωση της λατινοαμερικανικής ζούγκλας, ωστόσο, σύμφωνα με τον Κρίστοφερ Φίσερ, αρχαιολόγο του Colorado State University, «ξαναγράφει την ιστορία», καθώς στον αρχαιολογικό χάρτη της Κεντρικής Αμερικής υπάρχουν τεράστια «κενά»- τα οποία διερευνώνται από το πρόγραμμα του NCALM, στο οποίο πρωτοστατεί ο παραγωγός ταινιών και ερασιτέχνης αρχαιολόγος Στιβ Έλκινς, γυρίζοντας ντοκιμαντέρ για το θέμα. Στο πρόγραμμα συμμετέχει και ένας άλλος κινηματογραφιστής, ο Μπιλ Μπένενσον, καθώς και ο δεύτερος αρχαιολόγος της ομάδας, Στίβεν Λάιτς, επίσης του Colorado State University.
Τα πρώτα αποτελέσματα, σύμφωνα με onairnews, του προγράμματος είχαν παρουσιαστεί στην κυβέρνηση της Ονδούρας το 2012, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που εμφανίζονται εικόνες που υποδεικνύουν τόσο ξεκάθαρα την ύπαρξη «πόλεων». Εάν όντως ισχύουν αυτά που υπέδειξε η έρευνα, η χαμένη πόλη (που εκτιμάται πως ανάγεται στο 500 μ.Χ) θα αποδείξει ότι ο προ-ισπανικός πολιτισμός της Κεντρικής Αμερικής ήταν αρκετά πιο εξελιγμένος από ό,τι πιστεύεται σήμερα.
ΠΗΓΗ:GOOD STORY

Τους πιανουν στην Αθηνα και τους αφηνουν στην Αναβυσσο

Σε
τεράστιο φιάσκο εξελίσσεται τελικά η επιχείρηση «Ξένιος Δίας» της Αστυνομίας, με την οποία φιλοδοξούσε να καθαρίσει το κέντρο της Αθήνας από τους λαθρομετανάστες. Σχεδόν έναν χρόνο μετά την έναρξη του προγράμματος, κρατητήρια, κέντρα φιλοξενίας μεταναστών, αλλά και το Τμήμα Αλλοδαπών έχουν γεμίσει ασφυκτικά από προσαχθέντες και πλέον δεν υπάρχει η δυνατότητα φιλοξενίας άλλων.Ετσι, εδώ και αρκετές εβδομάδες, η Αστυνομία πραγματοποιεί επιχειρήσεις-σκούπα στο κέντρο, συγκεντρώνει τους αλλοδαπούς, τους υποβάλλει σε δακτυλοσκόπηση, τους φορτώνει και πάλι στις κλούβες, τους μεταφέρει στην περιοχή της Αναβύσσου και τους αφήνει ελεύθερους στον δρόμο! Εκείνοι ξεκινούν και επιστρέφουν στην Αθήνα με τα πόδια... Οπως καταγγέλλει στο «ΘΕΜΑ» ο αντιπρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής και μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. Αντώνης Λιακόπουλος, «οι αλλοδαποί που συλλαμβάνονται μπαίνουν από τη μία πόρτα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών και βγαίνουν από την άλλη, με αποτέλεσμα να πιάνουν τους ίδιους και τους ίδιους σε εβδομαδιαία βάση».

Σύμφωνα με τον γνωστό συνδικαλιστή, «οι αστυνομικοί που κάνουν τις λεγόμενες “σκούπες”, κάθε μία ή κάθε δύο μέρες πηγαίνουν με λεωφορεία στα Αστυνομικά Τμήματα, παίρνουν τους προσαχθέντες από τις επιχειρήσεις και τους μεταφέρουν στην Ανάβυσσο όπου και τους απελευθερώνουν! Μαζί, στην ίδια περιοχή απελευθερώνουν χρήστες ναρκωτικών και εκδιδόμενες γυναίκες, για τους οποίους επίσης δεν υπάρχει πλέον χώρος να κρατηθούν. Ολα γίνονται με προφορικές εντολές και το μόνο που φαίνεται είναι το δελτίο κίνησης του λεωφορείου της Αστυνομίας. Αλλοδαπός που πήγε πέντε (!) φορές στην Ανάβυσσο, όπως μου κατήγγειλαν συνάδελφοι, βαρέθηκε να πηγαινοέρχεται και την τελευταία φορά αρνούνταν να κατέβει από το όχημα, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση της ΟΠΚΕ (σ.σ.: Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος) για να τον βγάλουν έξω και να τον αφήσουν εκεί», αναφέρει ο κ. Λιακόπουλος.


Στα όριά τους...
Μπορεί στις αρχές της εβδομάδας το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να ανακοίνωσε επισήμως ότι τον τελευταίο χρόνο έχουν απελαθεί 10.000 αλλοδαποί από τη χώρα, όμως το τελευταίο διάστημα η κατάσταση έχει φτάσει στα όριά της. Οπως καταγγέλλουν οι αστυνομικοί, οι υποδομές της ΕΛ.ΑΣ. δεν επαρκούν για να απορροφήσουν όλους τους αλλοδαπούς που καθημερινά συλλαμβάνονται ή προσάγονται από τις σαρωτικές επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, με αποτέλεσμα όταν τους πιάνουν να μην ξέρουν στη συνέχεια τι να τους κάνουν και πού να τους πάνε.  Ο αριθμός των αλλοδαπών που έχουν βρει καταφύγιο στην πρωτεύουσα είναι πλέον πολύ μεγάλος και οι συνθήκες διαβίωσης στα λεγόμενα γκέτο απαράδεκτες και τριτοκοσμικές, με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να περιφέρονται άσκοπα στους δρόμους και τα στενά του κέντρου. «Σε καθημερινή βάση ο... φιλόξενος Δίας κατεβαίνει στην πλατεία Ομονοίας, στους γύρω δρόμους και στις γύρω πλατείες προκειμένου να βρει αλλοδαπούς να τους οδηγήσει στα κέντρα κράτησης. Ετσι λοιπόν καθημερινά αλλοδαποί στοιβάζονται στα τμήματα και μετάγονται στο Αλλοδαπών Αθηνών, προκειμένου να ακολουθήσει η μεταγωγή τους στα κέντρα φιλοξενίας», αναφέρει ο κ. Λιακόπουλος.
Πρόχειρος έλεγχος
Ωστόσο, με δεδομένο ότι πλέον δεν υπάρχει χώρος ούτε στα γραφεία των αξιωματικών, οι αστυνομικοί υποχρεώνονται, ύστερα από έναν πρόχειρο έλεγχο εξπρές και αφού διαπιστώσουν ότι κάποιος δεν είναι καταζητούμενος για κακουργηματικές πράξεις, να τον αφήνουν να φύγει και μάλιστα από την πίσω πόρτα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών.

«Δεν ξέρω γιατί γίνεται αυτό και με ποια λογική. Το μόνο σίγουρο είναι ότι με αυτή την τακτική αφαιρείται προσωπικό από τα Τμήματα και κατ’ επέκτασή αφαιρείται η αστυνόμευση για την προστασία και την ασφάλεια του Ελληνα πολίτη στις γειτονιές της Αθήνας. Οι συνάδελφοί μου τρέμουν καθημερινά. Φοβούνται. Σε μια πρόσφατη επίσκεψή μου είδα στα μάτια τους τον τρόμο για το πού θα πάει αυτή η κατάσταση, που έχει ήδη φτάσει σε οριακό σημείο. Ολοι μού είπαν πως θέλουν να φύγουν από εκεί. Από την άλλη πλευρά, και οι κάτοικοι της Αναβύσσου με αυτές τις μεταγωγές θα αντιμετωπίζουν προβλήματα, διότι όταν πάνε και αφήνουν εκεί κάτω περιθωριακούς με μόνο σκοπό να αδειάσει η Αθήνα και να δείξουμε ότι κάνουμε αστυνόμευση δημιουργούνται προβλήματα, ενώ και οι ίδιοι οι αστυνομικοί έχουν προβλήματα διότι παρανομούν...».

Και μπορεί η εικόνα στο κέντρο της Αθήνας να έχει βελτιωθεί και τα στενά που μέχρι πριν από μερικά χρόνια ήταν στο κόκκινο της εγκληματικότητας να έχουν καθαρίσει, ωστόσο, όπως καταγγέλλουν αστυνομικοί, δεν είναι δυνατόν η ΕΛ.ΑΣ. να κάνει «ντελίβερι» αλλοδαπών από το κέντρο της πόλης λίγα χιλιόμετρα μακριά ελπίζοντας ότι θα κουραστούν και δεν θα επιστρέψουν ξανά στα γκέτο

.ΠΗΓΗ:πρώτο θέμα.

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ
Στείλε το μήνυμά σου στο ntabantouri@gmail.com και γίνε συντάκτης. Σε περιμένουμε.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ;;;

Blog Archive

.