Σελίδες

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ;;

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ


....

ΩΧ ΠΟΣΟΙ;;

Η λίστα ιστολογίων μου

....

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

"Βράχος για.. πολύ τολμηρούς!!!"




Το Preikestolen ή Prekestolen είναι γνωστό επίσης και από την παλαιά τοπική ονομασία Hyvlatonnå και βρίσκεται απέναντι από το οροπέδιο Kjerag στην Νορβηγία..

Είναι ένας ογκώδης απότομος βράχος ύψους 604 μέτρα (1982 πόδια),
δηλαδή τα Μετέωρα έχουν τα 2/3 του ύψους αυτού του βράχου!

Η κορυφή του βράχου είναι περίπου 25 επί 25 μέτρα (82 επί 82 πόδια) και είναι σχεδόν επίπεδος. Αποτελεί ένα διάσημο τουριστικό θέρετρο στην Νορβηγία.
πηγή

"O εγκέφαλος τα έχει.. 400!!"



Η γιαγιά μου έλεγε «τα έχει 400» και εννοούσε ότι η ικανότητα κάποιου να σκέφτεται ήταν άριστη. Τότε η μονάδα μέτρησης βάρους ήταν η οκά, η οποία είχε 400 δράμια. Μυαλό, δηλαδή, 1 οκάς. Εγκέφαλος «τελειοβαρής».
Η πραγματικότητα, όμως, είναι άλλη: Ενας φυσιολογικός εγκέφαλος έχει βάρος 1.350 γρ. περίπου. Ενώ η οκά είναι ίση με 1.280 γρ.
Το βάρος του εγκεφάλου δεν αποτελεί δείκτη νοημοσύνης ούτε της λειτουργικής του επίδοσης. Γεννιόμαστε με εγκέφαλο βάρους 450 γρ. περίπου και πριν από τα 18, φτάνει τα 1.350 γρ.

Στις γυναίκες είναι λίγο ελαφρύτερος. Τις καλύτερες αποδόσεις επιτυγχάνει στη διάρκεια της 3ης δεκαετίας του. Το βάρος του επηρεάζεται λίγο με τα χρόνια, αλλά η λειτουργικότητά του υποβαθμίζεται με διαφορετική ταχύτητα στον καθένα.

Οι λειτουργίες του είναι αδιανόητα πολύπλοκες και πολυσχιδείς. Υλικά (επιλογή τροφών), μέθοδοι και τεχνικές που χρησιμοποιεί για να επιτύχει τους σκοπούς του ανήκουν στο μυστηριώδες «σκότος και χάος» του αστρικού διαστήματος. Η δομή του διαφέρει μεταξύ ανδρών και γυναικών. Βιολογικά προγραμματίζεται από μια ομάδα ανόμοιων κυττάρων που εκκρίνουν ορμόνες, την υπόφυση. Και η καθημερινή λειτουργία του από «νευροδιαβιβαστές», ουσίες που εκκρίνονται από κύτταρά του για να διαβάσουν τη διαταγή σε άλλα ?συχνά η διαταγή είναι ηλεκτρικού τύπου.

Η θεμελιώδης μονάδα του είναι το νευρικό κύτταρο. Λένε ότι αυτά προσεγγίζουν αριθμητικά τα 1.011. Η φαιά ουσία, η εξωτερική στιβάδα, περιέχει τα κύτταρα. Η λευκή αποτελείται από τους νευροάξονες («τα καλώδια»). Η «πληροφορία» μέσα στο σώμα μας είναι «υγρή». Μια σταγόνα εκκρίνεται από ένα κύτταρο. Ενα άλλο έχει την κατάλληλη είσοδο (υποδοχέα). Η προσκόλληση της «σταγόνας-διαβιβαστή» στην είσοδο λειτουργεί ως «θυροκολλημένη διαταγή».

Η ιατρική μέχρι πρόσφατα θεωρούσε ότι μετά τα 20, το όργανο αυτό είναι παγιωμένο. Γνώριζε τη αποδεχόμενη τη λαϊκή ρήση: «Θα μεγαλώσει και θα πήξει το μυαλό του», παρατηρώντας την πραγματοποιούμενη αναδόμηση της προσωπικότητας σε αυτή την ηλικία. σημαντική αναβάθμιση που παρουσιάζει ο εγκέφαλος γύρω στα 18,Ωστόσο, ο εγκέφαλος καθημερινά αναδομείται, μετεξελίσσεται, εκπαιδεύεται και (εν μέρει) αναγεννιέται. Σήμερα, αυτές οι μεταβολές απεικονίζονται και προσμετρώνται. Η αξονική και μαγνητική τομογραφία δίνουν πληροφορίες για τη δομή του. Η SPECT (τομογραφία εκπομπής ενός φωτονίου) και η PET SCAN (τομογραφία εκπομπής ποζιτρονίων) αποκαλύπτουν τη λειτουργικότητα.

Η μάχη της επιβίωσης αφυπνίζει τον εγκέφαλο. Πυροδοτεί τη βιοενέργειά του και τον σπρώχνει να αποκτήσει νέες δεξιότητες. Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας σημαίνει προσπάθεια εγγραφής χιλιάδων λέξεων στον «σκληρό δίσκο» του εγκεφάλου, δηλαδή δημιουργία νέας «μόνιμης μνήμης». Καλείται να πραγματοποιήσει νέες χημικές αλλοιώσεις μέσα στα κύτταρά του. Να ανασυναρμολογήσει εκατομμύρια νευρικές ίνες για τις νέες ενδοεπικοινωνίες. Ολα αυτά είναι εφικτά για τον εγκέφαλο τόσο στα 20 όσο και στα 60, με τη δεύτερη περίπτωση να είναι περισσότερο κοπιώδης.

alldaynews

΄Αντρας...΄Ερωτας...και Χιούμορ...


Το χιούμορ είναι ερεθιστικό.
Υπάρχουν άντρες χωρίς ιδιαίτερα εμφανισιακά προσόντα, που έχουν "ρίξει" ερωτικές συντρόφους, χάρη στην ικανότητά τους να τις κάνουν να γελούν.
Και αν το γέλιο δεν σας πείθει ως σεξουαλικό στοιχείο, αρκεί να πούμε ότι ο ερωτισμός και το αστείο είναι άμεσα συνδεδεμένα και τα δύο καταλήγουν σε ένα απολαυστικό ξέσπασμα στο οποίο δεν ξέρουμε καν πώς φτάσαμε, αφού η διαδικασία μας είναι άγνωστη.
Όταν γελάτε με κάποιον την ίδια στιγμή και με το ίδιο αστείο δεν αισθάνεστε σαν να σταματά ο χρόνος για λίγο;
Την ίδια αίσθηση δεν έχετε και με το σεξ ή τη διέγερση ;
Πηγή

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ
Στείλε το μήνυμά σου στο ntabantouri@gmail.com και γίνε συντάκτης. Σε περιμένουμε.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ;;;

Blog Archive

.