ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ;;

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ


....

ΩΧ ΠΟΣΟΙ;;

Η λίστα ιστολογίων μου

....

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Εξαρθρώθηκε το μεγαλύτερο κύκλωμα χάκερ στην Ισπανία

Ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα hacker εξάρθρωσαν την Τετάρτη (3/3) οι ισπανικές αρχές, που είχαν καταφέρει να μολύνουν με ιούς 13 εκατομμύρια ηλεκτρονικούς υπολογιστές και να υποκλέψουν προσωπικά και τραπεζικά δεδομένα από χρήστες 190 χωρών σε όλον τον κόσμο.
Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της αστυνομίας, το "δίκτυο υπολογιστών ζόμπι" όπως το χαρακτήρισαν οι αρχές, δημιουργήθηκε από τρεις ισπανούς και είναι το μεγαλύτερο που έχει εξαρθρωθεί παγκοσμίως μέχρι σήμερα.

Οι ύποπτοι, ηλικίας από 25 έως 31 ετών δεν διέθεταν ιδιαίτερες γνώσεις για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές αλλά αγόρασαν το πρόγραμμα που χρησιμοποιούσαν από τη μαύρη αγορά.
Οι τρεις χάκερ κέρδιζαν χρήματα μισθώνοντας τμήματα του δικτύου τους που έφερε το όνομα "Mariposa" (Πεταλούδα) σε εγκληματίες του κυβερνοχώρου καθώς και από τη χρήση ή την πώληση ονομάτων χρήστη (username), κωδικών πρόσβασης, πληροφοριών από διαπιστευτήρια τραπεζών και πιστωτικές κάρτες για παράνομες οικονομικές συναλλαγές.
Η εξάπλωση του ιού από το δίκτυο Mariposa ξεκίνησε τον Μάιο του 2009 και σταδιακά μόλυνε ηλεκτρονικούς υπολογιστές στις μισές από τις 1.000 κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως καθώς και περισσότερες από 40 τράπεζες.
Μάλιστα ένας από τους υπόπτους είχε αποθηκεύσει στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του προσωπικά δεδομένα από περισσότερους από 800.000 χρήστες.
Τον Δεκέμβριο, η ισπανική αστυνομία, το FBI και μερικές εταιρείες για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο κατάφεραν να εξαρθρώσουν το δίκτυο αλλά οι ύποπτοι ανέκτησαν τον έλεγχο σε μερικούς από τους μολυσμένους υπολογιστές και αντεπιτέθηκαν, σύμφωνα με την αστυνομία.
Οι τρεις hackers συνελήφθησαν και αφέθηκαν ελεύθεροι αφού τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Stifora

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ
Στείλε το μήνυμά σου στο ntabantouri@gmail.com και γίνε συντάκτης. Σε περιμένουμε.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ;;;

Blog Archive

.