ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ;;

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ


....

ΩΧ ΠΟΣΟΙ;;

Η λίστα ιστολογίων μου

....

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

497 εκ. $ υπολογίζεται πως κερδίζει το χρόνο το Google από λάθη στην πληκτρολόγηση!


Πολλές φορές, από βιασύνη ή από άγνοια, πληκτρολογούμε λάθος τον τίτλο της ιστοσελίδας που θέλουμε να επισκεφτούμε. Για παράδειγμα, μπορεί να γράψουμε "yaho.com" αντί "yahoo.com" ή "gogle.com" αντί "google.com". Είναι τα λεγόμενα "λάθη κατά την πληκτρολόγηση" γνωστά και σαν "url typos". Αυτό που δεν γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, είναι πως το Google μπορεί να κερδίζει εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο, εξαιτίας αυτών των domains, στα οποία φτάνουμε επειδή ξεχάσαμε να πατήσουμε κάποιο πλήκτρο στο πληκτρολόγιο ή γιατί μας; είπαν λάθος την διεύθυνση.
Η τακτική ονομάζεται "typosquatting". Με τον όρο αυτό, ορίζουμε την τακτική κατά την οποία αγοράζουμε ένα domain το οποίο θυμίζει κάποιο πραγματικό (και τις περισσότερες φορές, πολύ γνωστό), έτσι ώστε να "ψαρέψουμε" όσους πληκτρολογήσουν λάθος την διεύθυνση της πραγματικής ιστοσελίδας. Οι ιστοσελίδες με τέτοια domain, τις περισσότερες φορές παρουσιάζουν και διαφημίσεις από το Google, το γνωστό Google Adsense. Σύμφωνα με έρευνα των Tyler Moore και Benjamin Edelman, ερευνητών στο Πανεπιστήμιο του Harvard, υπολογίζεται πως το Google κερδίζει κάθε χρόνο 497 εκατομμύρια δολάρια από αυτές τις ιστοσελίδες με Adsense.
Υπάρχουν σήμερα 900000 τέτοια domain και οι ερευνητές έλαβαν υπόψιν τους τα 285000 με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα. Το 60% από τα πρώτα 100000 παρουσιάζει διαφημίσεις από το Adsense. Οι 100000 αυτές ιστοσελίδες αναλογούν σε 68,2 εκατομμύρια επισκέπτες καθημερινά. Αν αυτά τα domains αντιστοιχούσαν σε μια ιστοσελίδα, τότε θα μιλάγαμε για την 10η σε επισκεψιμότητα ιστοσελίδα στον κόσμο.
Επισημαίνεται πως το Google πρέπει να αφαιρεί τις διαφημίσεις από αυτές τις ιστοσελίδες, αν παραπονεθεί ο ιδιοκτήτης του "πραγματικού" domain.
techgr.com

thenewsbus

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ
Στείλε το μήνυμά σου στο ntabantouri@gmail.com και γίνε συντάκτης. Σε περιμένουμε.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ;;;

Blog Archive

.