Σελίδες

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ;;

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ


....

ΩΧ ΠΟΣΟΙ;;

Η λίστα ιστολογίων μου

....

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

e-kafeneio--Προβλημα με Outlook Express


Συνεχίζουμε την συνεργασία μας με το πολύ καλό blog Pc Help and solution με χρήσιμες συμβουλές για τα pc και όχι μόνο. Μπορείτε να μας στέλνετε και εσείς τις προτάσεις για θέματα που θέλετε να ασχοληθούμε

Έχουμε συναντήσει πολύ συχνά το συγκεκριμένο πρόβλημα , το οποίο είναι τουλάχιστον εκνευριστικό. Στα καλά καθούμενα και ενώ προσπαθούμε να στείλουμε ένα mail, εμφανίζεται ειδοποίηση σφάλματος, όπως αυτή στην εικόνα του θέματος. Η διαφορά σε σχέση με την εικόνα είναι πως , ενώ εμφανίζεται το παράθυρο λάθους, στο πεδίο που μας εξηγεί τι λάθος παρουσιάστηκε δεν εμφανίζεται τίποτα. Με λίγα λόγια, ειδοποιούμαστε πως παρουσιάστηκε κάποιο σφάλμα, αλλά δεν ξέρουμε τι σφάλμα είναι αυτό.......

Χαρακτηριστικό αυτού του προβλήματος είναι πως το mail που στείλαμε παραμένει στον φάκελο των εξερχομένων, δηλαδή φαίνεται πως δεν έχει σταλεί! Τι το ξαναστέλνουμε, τι το διαγράφουμε απο τα εξερχόμενα και στέλνουμε άλλο, αυτό εκεί! Δε λέει να σταλεί και να φύγει απο τον φάκελο "Εξερχόμενα" για να πάει στα "Απεσταλμένα".

Στην αρχή υποθέσαμε πως είναι κάποιος ιός. Αφού σκανάραμε το PC και αφού ελέγξαμε κάθε πιθανή αιτία, το πρόβλημα παρέμενε... Ξαφνικά ανακαλύψαμε πως , ενώ τα mail μένανε στον φάκελο "Εξερχόμενα", αυτά πήγαιναν κανονικά στον προορισμό τους! Δηλαδή, ενώ σε εμάς έβγαινε μήνυμα σφάλματος και ενώ το mail παρέμενε στα εξερχόμενα, αυτό είχε σταλεί κανονικά. Μέχρι να το καταλάβουμε αυτό, ο παραλήπτης είχε λάβει 10 φορές το ίδιο mail , μιας και εμείς πιστεύαμε οτι το mail δεν έφευγε ποτέ απο εμάς!

Ψάξε ψάξε βρήκαμε τελικά τι συνέβαινε... Το Outlook Express έχει ένα σημαντικό πρόβλημα! Για όσους δεν το γνωρίζουν, το OE (Outlook Express) αποθηκεύει όλα τα mails σε έναν συγκεκριμένο φάκελο. Για να είμαστε πιο ακριβείς, κάθε φάκελος μέσα στο OE είναι αποθηκευμένος σε μορφή αρχείου με την κατάληξη .dbx σε ένα συγκεκριμένο σημείο στο δίσκο μας. Δηλαδή, ο φάκελος "Inbox" είναι αποθηκευμένος με τη μορφή Inbox.dbx , ο φάκελος "Sent" είναι αποθηκευμένος με τη μορφή Sent.dbx κλπ. Αυτά τα dbx αρχεία περιέχουν μέσα τους όλα τα e-mail που περιέχονται και στον αντίστοιχο φάκελο. Με λίγα λόγια, το αρχείο Inbox.dbx έχει συμπιέσει μέσα του όλα τα εισερχόμενα e-mails που έχουμε λάβει μέχρι σήμερα! Είναι δηλαδή ένα συμπιεσμένο αρχείο που περιέχει όλα τα εισερχόμενα mails! Το ίδιο ισχύει για όλους τους φακέλους του OE , ακόμα και αυτούς που έχουμε δημιουργήσει εμείς!

Επειδή λοιπόν αυτά τα αρχεία περιέχουν mails που λάβαμε ή στείλαμε, λογικό είναι ότι το μέγεθός τους θα αυξάνεται όσο στέλνουμε ή λαμβάνουμε mails και θα μειώνεται όσο σβήνουμε τα mails που δε χρειαζόμαστε απο τον αντίστοιχο φάκελο. Δηλαδή, όσο εγώ λαμβάνω e-mails και δεν τα σβήνω απο τα εισερχόμενα, το αντίστοιχο αρχείο Inbox.dbx θα αυξάνεται και αυτό. Επίσης, ακόμα και αν σβήσουμε κάποια e-mails απο το φάκελο "Εισερχόμενα" ή τον φάκελο "Απεσταλμένα" , αλλά δεν καθαρίσουμε τον φάκελο "Διαγραμμένα" , τότε μεγαλώνει αντίστοιχα και το αρχείο Deleted Items.dbx

Το πρόβλημα είναι στενά συνδεδεμένο με το μέγεθος αυτών των dbx αρχείων. Όταν κάποιο απο αυτά τα dbx αρχεία γίνει μεγαλύτερο απο 1-1,2 GB , τότε το Outlook Express αρχίζει να συμπεριφέρεται λίγο κουλά! Κατά 99% εμφανίζεται το πρόβλημα όπως το περιγράψαμε στην αρχή του θέματος. Όσοι αντιμετωπίζετε παρόμοια συμπτώματα , μάλλον θα πρέπει να ελέγξετε το μέγεθος αυτών των dbx αρχείων.


Πώς θα μπορέσω να ελέγξω το μέγεθός τους;

Είναι πολύ απλό. Καταρχάς θα πρέπει να παραμετροποιήσουμε το σύστημά μας ώστε να μπορούμε να βλέπουμε τα κρυφά αρχεία και τους κρυφούς φακέλους. Για να το κάνουμε αυτό κάνουμε διπλό κλικ στο εικονίδιο "Ο Υπολογιστής μου" ("My Computer") , πηγαίνουμε στο μενού "Εργαλεία" ("Tools") και κάνουμε κλικ στις "Επιλογές Φακέλων" ("Folder Options"). Στο παράθυρο που ανοίγει πάμε στην καρτέλα "Προβολή" ("View"). Στη μέση περίπου του παραθύρου και όπως βλέπουμε και στην παρακάτω εικόνα, ψάχνουμε να βρούμε την επιλογή "Προβολή κρυφών αρχείων και φακέλων" ("Show hidden files and folders") και την τσεκάρουμε. Με τον τρόπο αυτό βλέπουμε όλα τα κρυφά αρχεία και τους φακέλους που βρίσκονται στο PC μας.





Αφού πατήσουμε OK και βγούμε απο το προηγούμενο παράθυρο, κάνουμε διπλό κλικ στον τοπικό δίσκο C: και ακολουθούμε την παρακάτω διαδρομή: C:\Documents and Settings\(όνομα χρήστη)\Local Settings\Application Data\Identities\{9EB9DBAF-5C59-4FB3-851F-0A1BEF8360DF}\Microsoft\Outlook Express

Το όνομα χρήστη είναι το όνομα του λογαριασμού με τον οποίο μπαίνουμε στα Windows. Μόλις κάνουμε διπλό κλικ στον φάκελο Identities θα δούμε έναν άλλο φάκελο με τη μορφή {9EB9DBAF-5C59-4FB3-851F-0A1BEF8360DF} ο οποίος δεν είναι ίδιος σε όλους τους υπολογιστές. Σε εσάς σίγουρα θα είναι διαφορετικής ονομασίας αλλά ακριβώς με την ίδια μορφή. Αφού κάνουμε διπλό κλικ και στον φάκελο Outlook Express, μπορούμε να δούμε πλέον τα περιβόητα dbx αρχεία και να ελέγξουμε το μέγεθός τους! Το σημείο που βρισκόμαστε τώρα είναι ακριβώς το ίδιο με την παρακάτω εικόνα.



Αν πιστοποιήσουμε πως κάποιος απο τους φακέλους είναι μεγαλύτερος απο 1,2GB τότε το πρόβλημα οφείλεται σε αυτόν και πρέπει να το διορθώσουμε. Ο τρόπος που θα ακολουθήσουμε είναι μεν απλός, αλλά λίγο χρονοβόρος. Θα πρέπει καταρχάς να ανοίξουμε το Outlook Express και να διαγράψουμε όσα mails δε χρειαζόμαστε απο τον συγκεκριμένο φάκελο. Αν δε θέλουμε να διαγράψουμε κάποια mails ή αν αυτά που διαγράψαμε δεν ήταν αρκετά ώστε να μικρύνει το μέγεθος του αρχείου, θα πρέπει να δημιουργήσουμε υποφακέλους και να τακτοποιήσουμε λίγο αυτά τα mails. Έστω ότι το πρόβλημα οφείλεται στον φάκελο Inbox . Ένα απλό πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να δημιουργήσουμε έναν φάκελο που να τον ονομάσουμε 2008 και μέσα σε αυτόν να περιέχονται όλα τα mails που λάβαμε το 2008 (εννοείται πως ούτε αυτός ο φάκελος πρέπει να ξεπεράσει το μέγεθος που έχουμε αναφέρει). Αφού μεταφέρουμε εκεί μέσα όλα τα mails, συνεχίζουμε μέχρι μέσα στο Inbox να μην υπάρχει τίποτα! Ας φτιάξουμε και έναν φάκελο με όσα mails περίσεψαν και ας τον ονομάσουμε last mails.

Αφού ολοκληρώσουμε αυτό το βήμα, κλείνουμε το OE, το ξανανοίγουμε, το ξανακλείνουμε και επιστρέφουμε στον φάκελο που είναι αποθηκευμένα τα αρχεία dbx . Θα δούμε ότι έχουν δημιουργηθεί και τα αρχεία με το όνομα που δώσαμε προηγουμένως. Αν δημιουργήσαμε δηλαδή τον φάκελο mails2008 , τότε θα υπάρχει και το αρχείο mails2008.dbx

Κάνουμε για καλό και για κακό backup όλα αυτά τα αρχεία (καλό είναι να τα έχουμε και αφού λύσουμε το πρόβλημα) και πάμε και σβήνουμε τον φάκελο Inbox.dbx (ή τον φάκελο που ήταν πολύ μεγάλος και δημιουργούσε το πρόβλημα). Αφού τον διαγράψουμε, επιστρέφουμε στο OE και προσπαθούμε να στείλουμε mail. Αν όλα έχουν πάει καλά, τότε θα δούμε πως μπορούμε να στείλουμε mail κανονικά και χωρίς πρόβλημα. Ο φάκελος Inbox, καθώς και το Inbox.dbx θα ξαναδημιουργηθούν απαξ και ανοίξουμε το OE , αλλά με πολύ μικρότερο μέγεθος.


TIP!!! Το tip που θα δώσουμε είναι και το αναμενόμενο! Αν θέλετε να μην αντιμετωπίσετε ποτέ το παραπάνω πρόβλημα, απλά διατηρείστε το Outlook τακτοποιημένο. Φτιάξτε απο πριν υποφακέλους στους οποίους θα τοποθετείτε συγκεκριμένα mails. Έτσι, και τα αντίστοιχα dbx αρχεία θα παραμένουν μικρά, και εσείς θα διευκολυνθείτε μιας και θα βρίσκετε παλαιότερα mails πιο εύκολα!

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ
Στείλε το μήνυμά σου στο ntabantouri@gmail.com και γίνε συντάκτης. Σε περιμένουμε.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ;;;

Blog Archive

.