Σελίδες

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ;;

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ


....

ΩΧ ΠΟΣΟΙ;;

Η λίστα ιστολογίων μου

....

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

''Κατέψυξαν'' βρέφος και το χειρούργησαν χωρίς αναισθητικό

Επανάσταση στον χώρο της χειρουργικής αντιμετώπισης καρδιολογικών προβλημάτων φέρνουν Βρετανοί επιστήμονες, οι οποίοι κατάφεραν να χειρουργήσουν βρέφος χωρίς τη χορήγηση αναισθητικού, αλλά παγώνοντάς το σχεδόν μέχρι θανάτου...


Η μέθοδος εφαρμόστηκε από Λονδρέζους ειδικούς και μπορεί να βάλει τέρμα σε σπάνιες καρδιακές δυσλειτουργίες που ελλοχεύουν τον κίνδυνο να οδηγήσουν τον ασθενή ακόμα και στον θάνατο. Για να γίνει επέμβαση οι επιστήμονες παγώνουν το αίμα του ασθενούς με τη βοήθεια μιας αντλίας. Στη συνέχεια σταματούν τη λειτουργία της καρδιάς με τη βοήθεια ενός φαρμάκου, ώστε ο νοσηλευόμενος να θεωρείται κλινικά νεκρός, ενώ το σώμα του έχει στεγνώσει σχεδόν ολοκληρωτικά από αίμα.

Από τη στιγμή που ξεκινά η διαδικασία οι ειδικοί δίνουν μάχη με τον χρόνο, καθώς το «παραθυράκι ασφαλείας» για να ολοκληρώσουν την επέμβαση χωρίς να κινδυνεύσει η υγεία του ασθενούς θέτει ως χρονικό όριο τα πενήντα λεπτά! Μόλις περάσει αυτό το διάστημα, οι χειρουργοί πρέπει να θέσουν ξανά σε λειτουργία την καρδιά, διαφορετικά υπάρχει η πιθανότητα να υποστούν βλάβη ο εγκέφαλος ή άλλα ζωτικά όργανα.

Με τη βοήθεια της ίδιας αντλίας το αίμα επιστρέφει σε όλο το σώμα και επανακτεί τη φυσιολογική του θερμοκρασία, ενώ η καρδιά λειτουργεί πια μόνη της. Η πλήρης ανάρρωση διαρκεί μερικούς μήνες. Η μέθοδος έχει ήδη εφαρμοστεί σε ένα μωρό στη Βρετανία.

http://espressonews.gr/

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ
Στείλε το μήνυμά σου στο ntabantouri@gmail.com και γίνε συντάκτης. Σε περιμένουμε.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ;;;

Blog Archive

.