Σελίδες

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ;;

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ


....

ΩΧ ΠΟΣΟΙ;;

Η λίστα ιστολογίων μου

....

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Παράνομο λογισμικό στο 58% των υπολογιστών της Ελλαδας....

Με αφορμή την Ημέρα για την Προστασία των Καταναλωτών στο Διαδίκτυο η Microsoft ανακοίνωσε ποσοστά σχετικά με την κατοχή πειρατικού λογισμικού η οποία στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη (ανάμεσά τους και η Ελλάδα) αγγίζει το 64%.
Αυτό το ποσοστό είναι το μεγαλύτερο σε παγκόσμιο επίπεδο με την Ελλάδα να φτάνει το 58%! Η συνολική απώλεια θέσεων εργασίας ανέρχεται στις 1.000 και το ποσό των φόρων στα 40 εκατομμύρια δολάρια.
Παράλληλα, σε όλη την υφήλιο το 43% των υπολογιστών χρησιμοποιεί παράνομο λογισμικό το οποίο αντιστοιχεί σε 51,4 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, όπως αναφέρει η έρευνα για την πειρατεία της BSA/IDC.
ΠΗΓΗ
Επιπλέον, η Microsoft ανακοίνωσε πως τα τελευταία χρόνια έχει δεχτεί πάνω από 280.000 καταγγελίες από πολίτες οι οποίοι πήραν χωρίς να το ξέρουν παράνομο λογισμικό.

"Οι καταναλωτές στην Ελλάδα που κατεβάζουν, χωρίς να το γνωρίζουν, πειρατικό λογισμικό, πιθανώς εκθέτουν τους υπολογιστές τους σε ιούς και κακόβουλο λογισμικό", δήλωσε ο Ernst - Jan Stigter, Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft Ελλάς.

Ακόμη, η διακίνηση και χρήση πειρατικού λογισμικού έχει προκαλέσει ζημιές στους καταναλωτές, σε μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, στην καινοτομία και στην παγκόσμια οικονομία ενώ ανησυχία προκαλεί ότι τα κυκλώματα διακίνησης πειρατικού λογισμικού συνδέονται άμεσα με το οργανωμένο έγκλημα. Επιπλέον, η πειρατεία στο διαδίκτυο είναι διευρυμένη αφού “προστατεύονται” λόγω της ανωνυμίας.

Η Microsoft προσέθεσε πως οι “πειρατές” προσπαθούν έντονα να αντιγράψουν τα μοναδικά χαρακτηριστικά ασφαλείας της εταιρίας ώστε να πουλούν στην αγορά τα αντίγραφα που πολλές φορές δεν διαφέρουν στην τιμή με το γνήσιο λογισμικό.

Συμβουλές της Microsoft προς τους καταναλωτές

*Να απευθύνονται σε γνωστό διαδικτυακό κατάστημα.

*Να είναι σίγουροι πως το λογισμικό έχει εγκριθεί από την αξιολόγηση του εργαλείου "Windows Genuine Advantage".

*Να υποψιάζονται αν η τιμή του είναι ιδιαίτερα χαμηλή συγκριτικά με την προτεινόμενη

*Να ζητούν Πιστοποιητικό Γνησιότητας (Certificate of Authenticity ή COA)

*Να είναι σίγουροι για την ηλεκτρονική σύμβαση άδειας χρήσης τελικού χρήστη (EULA).

ΒΑΛΤΕ LINUX ΝΑ ΞΕΝΟΙΑΣΕΤΑΙ!!

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ
Στείλε το μήνυμά σου στο ntabantouri@gmail.com και γίνε συντάκτης. Σε περιμένουμε.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ;;;

Blog Archive

.