Σελίδες

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ;;

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ


....

ΩΧ ΠΟΣΟΙ;;

Η λίστα ιστολογίων μου

....

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

13χρονη νύφη πέθανε από εσωτερική αιμορραγία 3 μέρες μετά το γάμο!


Ενα 13χρονο κορίτσι από την Υεμένη πέθανε, τρεις ημέρες μετά τον γάμο της με έναν άνδρα που είχε τα διπλά της χρόνια, λόγω εσωτερικής αιμορραγίας, έγινε γνωστό σήμερα από τη UNICEF και μια τοπική οργάνωση για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η τραγική ιστορία του κοριτσιού ήρθε στο φως της δημοσιότητας σε μια περίοδο όπου εντείνονται οι συζητήσεις προκειμένου να τεθεί ένα όριο στη νόμιμη ηλικία γάμου των γυναικών στην Υεμένη. Οι οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα υπολογίζουν ότι ένα στα τρία κορίτσια παντρεύεται πριν κλείσει τα 18 του χρόνια.

Η 13χρονη Ελχαμ Μάχντι Σόι πέθανε στις αρχές του μήνα. «Η Ελχαμ είναι μάρτυρας της κακοποίησης των παιδιών στην Υεμένη και σαφές παράδειγμα του τι δικαιολογείται από την έλλειψη ορίων για τη (νόμιμη) ηλικία γάμου» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Αραβικό Φόρουμ Αδελφών (SAF).

Τον Μάρτιο είχαν εκδοθεί τα «απομνημονεύματα» μιας 9χρονης νύφης, της Νουτζόντ Αλι, η ιστορία της οποίας είχε γίνει γνωστή μέσα από μια υεμενίτικη εφημερίδα. Η κοπέλα αφηγήθηκε σε ένα Γάλλο δημοσιογράφο πως όταν ήταν 9 ετών υποχρεώθηκε να παντρευτεί έναν άνδρα που είχε τα τριπλά της χρόνια και ο οποίος τη βίαζε και την έδερνε. Η Νουτζόντ έγραψε ιστορία στην Υεμένη αφού κατάφερε, πριν από δύο χρόνια, να πάρει διαζύγιο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ
Στείλε το μήνυμά σου στο ntabantouri@gmail.com και γίνε συντάκτης. Σε περιμένουμε.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ;;;

Blog Archive

.