Σελίδες

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ;;

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ


....

ΩΧ ΠΟΣΟΙ;;

Η λίστα ιστολογίων μου

....

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στα Τρίκαλα το «μάτι» της Google

Τα Τρίκαλα είναι μέσα στις τρεις επιλεγμένες πόλεις της χώρας (οι άλλες δύο Αθήνα και Θεσσαλονίκη) στις οποίες θα λειτουργήσει σταδιακά πρόγραμμα τρισδιάστατης εικονικής περιήγησης σε δρόμους μέσω του Διαδικτύου. Το εγχείρημα έχουν αναλάβει οι Google και ΚΑΠΟΥ Α.Ε.ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ, οι οποίες υπέβαλαν αίτηση στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για την παροχή άδειας, την οποία και εξασφάλισαν, προκειμένου να παράσχουν στο κοινό τη δυνατότητα εικονικής περιήγησης σε επιλεγμένες πόλεις αρχικά, με φωτογραφίες που θα απεικονίζουν την περιοχή. Όπως αναφέρεται σε χθεσινό δημοσίευμα των «Νέων» ο χρήστης- σύμφωνα με το πρόγραμμα χαρτογράφησης και απεικόνισης- θα έχει τη δυνατότητα να κοιτάξει προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, με οπτικό πεδίο 360 μοιρών και να κάνει βόλτα στην πόλη βλέποντας τους δρόμους, τα κτίρια και τα αξιοθέατα στην οθόνη του υπολογιστή του.
Η Αρχή έδωσε το «πράσινο φως» στις δύο εταιρείες κρίνοντας ότι «η παροχή της συγκεκριμένης υπηρεσίας αποτελεί έναν θεμιτό σκοπό με οφέλη μάλιστα και για τους χρήστες της υπηρεσίας, δηλαδή της δυνατότητας περιήγησης και εξοικείωσής τους με τόπους χωρίς να είναι απαραίτητη η μετάβαση σε αυτούς». Υπογραμμίζει ωστόσο ως αναγκαία την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων που συνδέεται με την παροχή της υπηρεσίας αυτής και υποδεικνύει την εφαρμογή της τεχνικής της θόλωσης στις φωτογραφίες, όπου θα απεικονίζονται πρόσωπα και πινακίδες αυτοκινήτων.
Τα πρωτογενή δεδομένα, δηλαδή οι μη θολωμένες εικόνες, θα πρέπει να διαγράφονται το αργότερο έπειτα από 6 μήνες από τη φωτογράφιση ενώ η φωτογράφιση θα πραγματοποιείται τις πολύ πρωινές ώρες και κατά προτίμηση τις αργίες, ώστε να μην κυκλοφορεί κόσμος. Σε περιπτώσεις χώρων (όπως εκκλησίες, νοσηλευτήρια, οίκοι ανοχής κ.λπ.) που είναι αποκαλυπτικοί ευαίσθητων δεδομένων, οι εταιρείες θα προβαίνουν αμέσως στη θόλωση.
Όσον αφορά ειδικά τις εικόνες προσώπου, σε περίπτωση που οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι το ζητήσουν ρητώς θα πρέπει η διαγραφή ή θόλωση να καταλαμβάνει μεγαλύτερο μέρος από το πρόσωπο, αφού ακόμη και από τον σωματότυπο θα μπορούσε σε ορισμένες περιπτώσεις να αναγνωριστεί το υποκείμενο των δεδομένων.
Οι πολίτες ή τρίτοι που θίγονται, αν εντοπίσουν μία εικόνα που δεν είναι επαρκώς θολωμένη ή αν δεν επιθυμούν τη δημοσίευση της εικόνας του σπιτιού τους, θα έχουν δικαίωμα αντίρρησης. Παράλληλα απαγορεύεται η φωτογράφιση στρατοπέδων.
Τo Street View έχει προκαλέσει χωρισμούς και απολύσεις...
Ήταν Απρίλιος του 2009 όταν ομάδα χωρικών σε χωριό της Μεγάλης Βρετανίας απαγόρευσαν σε αυτοκίνητο της Google με κάμερα να χαρτογραφήσει την περιοχή τους. Φοβούμενοι πως η εμφάνιση φωτογραφιών των σπιτιών τους στο Ίντερνετ θα προσείλκυε διαρρήκτες, οι κάτοικοι του Μπράουτον στα βόρεια του Λονδίνου φώναξαν την αστυνομία αφού ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο με την κάμερα. Έναν μήνα πριν το ΒΒC ανέφερε πως η Google αναγκάστηκε να αποσύρει μεγάλο αριθμό φωτογραφιών από την υπηρεσία Street View κατόπιν παραπόνων για εικόνες που περιελάμβαναν έναν άντρα να εισέρχεται σε κατάστημα ερωτικών βοηθημάτων καθώς και έναν μεθυσμένο σε στάση λεωφορείου. Επιπλέον, έχουν αναφερθεί περιστατικά κατά τα οποία σύζυγος πιάστηκε στα πράσα από τη γυναίκα του όταν αυτή είδε την ερωμένη του να μπαίνει σπίτι τους, καθώς και εργάτης να κοιμάται εν ώρα υπηρεσίας.

e-enimerosi.gr

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ
Στείλε το μήνυμά σου στο ntabantouri@gmail.com και γίνε συντάκτης. Σε περιμένουμε.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ;;;

Blog Archive

.