Σελίδες

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ;;

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ


....

ΩΧ ΠΟΣΟΙ;;

Η λίστα ιστολογίων μου

....

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

ΕΡΕΥΝΑ: "Απαγορευμένες" για γυναίκες με κατάθλιψη οι πλούσιες σε λιπαρά τροφές.


Οι γυναίκες που υποφέρουν από κατάθλιψη θα πρέπει να εξαλείψουν από τη διατροφή τους τα επεξεργασμένα τρόφιμα. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε μελέτη που έγινε στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, όπου διαπιστώθηκε ότι οι διαταραχές της διάθεσης ήταν αυξημένες σε γυναίκες 20-93 ετών, οι οποίες για ένα διάστημα δέκα ετών είχαν συμπεριλάβει στη διατροφή τους κυρίως επεξεργασμένες τροφές και υψηλής περιεκτικότητας λιπαρά τρόφιμα.


Η δρ Φέλις Τζάκα εξήγησε ότι δεν υπάρχει κάποια μαγική δίαιτα, αλλά αν στη διατροφή υπάρχουν λαχανικά, φρούτα, τροφές ολικής αλέσεως, γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά, άπαχο κρέας και αν τα επεξεργασμένα τρόφιμα και τα γλυκά καταναλώνονται σπανίως, τότε η σωματική και η πνευματική υγεία ευνοούνται.

Στη δεκαετή έρευνα έλαβαν μέρος 1.046 γυναίκες, των οποίων οι ερευνητές αξιολόγησαν τα διατροφικά και ψυχιατρικά δεδομένα.
Συνολικά, 925 γυναίκες δεν είχαν διαταραχές της διάθεσης, ενώ 121 είχαν προβλήματα άγχους και κατάθλιψης.
Η αξιολόγηση του ρόλου διατροφής-διαταραχής διάθεσης έδειξε ότι η «δυτική διατροφή», δηλαδή, αυτή που περιλαμβάνει χάμπουργκερ, λευκό ψωμί, πίτσα, πατατάκια, γάλα με διάφορες γεύσεις, μπίρα και γλυκά αυξάνει κατά 50% τις πιθανότητες διαταραχών της διάθεσης.
Αντιθέτως, η κατάθλιψη και το άγχος εμφανίζονται σε ποσοστό κάτω του 30% σε γυναίκες που υιοθετούν διατροφή πλούσια σε λαχανικά, φρούτα, βοδινό κρέας, ψάρι και τρόφιμα ολικής αλέσεως.

''espressonews''
chanianikos-themis.blogspot.com

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ
Στείλε το μήνυμά σου στο ntabantouri@gmail.com και γίνε συντάκτης. Σε περιμένουμε.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ;;;

Blog Archive

.