Σελίδες

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ;;

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ


....

ΩΧ ΠΟΣΟΙ;;

Η λίστα ιστολογίων μου

....

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Ζώης: Η κυβέρνηση απέκρυψε τα κρίσιμα στοιχεία


Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, βουλευτής Λάρισας της Ν.Δ., κ. Χρήστος Ζώης, δήλωσε μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου: «Μετά από 100 ημέρες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ,περιμέναμε η Κυβέρνηση να βάλει απόψε τον πήχυ ψηλά. Γιατί η διοικητική μεταρρύθμιση σημαία της Ν.Δ., είναι απολύτως αναγκαία για την Ελλάδα που ονειρευόμαστε. Είδαμε αντίθετα, μία έκθεση ιδεών με δηλώσεις προθέσεων και τεχνάσματα επικοινωνιακά.

Όμως:

•Διοικητική μεταρρύθμιση, χωρίς μεταρρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης δεν γίνεται. Γι’ αυτή τη μεταρρύθμιση δεν ακούσαμε τίποτα.

•Διοικητική μεταρρύθμιση, χωρίς πόρους δεν γίνεται. Όμως ακούσαμε υπαινιγμούς για νέους φόρους που πιθανώς αφορούν και αύξηση του ΦΠΑ.

•Πρόταση διοικητικής μεταρρύθμισης, χωρίς τη χωρική κατανομή των νέων Δήμων δεν γίνεται. Όμως η Κυβέρνηση απέκρυψε αυτό το κρίσιμο στοιχείο.

•Διοικητική μεταρρύθμιση, χωρίς νέες αρμοδιότητες με μεταφορά και αντίστοιχων πόρων δεν γίνεται. Όμως και πάλι η Κυβέρνηση δεν είπε τίποτα για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.

Τελικά ο κ. Παπανδρέου μας μίλησε για το θεσμικά αυτονόητο, χωρίς να μιλήσει για την ουσία.

Ο πρόχειρος και αποσπασματικός αυτός τρόπος που αντιμετωπίζει την υψηλή προτεραιότητα της διοικητικής μεταρρύθμισης της χώρας ουσιαστικά την υπονομεύει. Η κατατεθείσα πρόταση διακρίνεται από έλλειψη επιχειρησιακού σχεδίου, απουσία της αρχής της επικουρικότητας και ερασιτεχνισμό.

Η Ν.Δ. ως υπεύθυνος πολιτικός φορέας θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια σε συνεργασία με τους θεσμικούς εκφραστές της αυτοδιοίκησης και την κοινωνία των πολιτών, ώστε η χώρα να αποκτήσει θεσμικό πλαίσιο σύγχρονης διοικητικής δομής που να υπηρετεί τις προσδοκίες των πολιτών για οικονομική, κοινωνική ανασυγκρότηση και πρόοδο».
Καθημερινή εφημερίδα της Λάρισας «Κόσμος»

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ
Στείλε το μήνυμά σου στο ntabantouri@gmail.com και γίνε συντάκτης. Σε περιμένουμε.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ;;;

Blog Archive

.