Σελίδες

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ;;

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ


....

ΩΧ ΠΟΣΟΙ;;

Η λίστα ιστολογίων μου

....

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στο Διαδίκτυο η παρακολούθηση των υπό εξαφάνιση ειδών

Την τιμητική τους θα έχουν εντός του 2010 πολλά είδη που βρίσκονται υπό εξαφάνιση, από πολικές αρκούδες έως γιγάντιες σαλαμάνδρες και από τους μεγάλους λευκούς καρχαρίες έως τους κροκόδειλους της Κούβας.
Η Διεθνής Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης ανακοίνωσε πρόσφατα ότι πρόκειται να εκδόσει εκτενή πορτρέτα για κάθε ένα από τα 365 ζώα, πουλιά και φυτά που απειλούνται σε παγκόσμιο επίπεδο. «Είναι καιρός για τις κυβερνήσεις να επιδείξουν σοβαρότητα για τα επαπειλούμενα είδη και να εξασφαλίσουν ότι θα απασχολήσουν την ατζέντα τους μέσα στον επόμενο χρόνο», δήλωσε η ειδικός της IUCN σε ζητήματα βιοποικιλότητας, Tζέην Σμαρτ.
«Ένα τρίτο των περίπου 1,8 εκατομμυρίων καταγεγραμμένων ειδών βρίσκονται υπό εξαφάνιση», συμπληρώνει η Σμαρτ για να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου όχι μόνο στην επιστημονική αλλά και στη διεθνή κοινότητα.
Την ίδια στιγμή επιστημονικές εκτιμήσεις αναφέρονται στην ύπαρξη 6 έως 12 περισσότερων εκατ. ειδών που είναι άγνωστα στην επιστημονική ατζέντα. Όπως και να ‘χει η κατάσταση ο ΟΗΕ έχει κηρύξει το 2010 ως Έτος της Βιοποικιλότητας και γι’ αυτόν τον λόγο θα φέρει στο Διαδίκτυο το ζήτημα και συγκεκριμένα στη διεύθυνση

www.iucn.org.

thenewsbus

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ
Στείλε το μήνυμά σου στο ntabantouri@gmail.com και γίνε συντάκτης. Σε περιμένουμε.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ;;;

Blog Archive

.