Σελίδες

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ;;

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ


....

ΩΧ ΠΟΣΟΙ;;

Η λίστα ιστολογίων μου

....

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Χτύπημα με βόμβα στη Βουλή

Στις 19:59 ακριβώς εξερράγη βόμβα που ήταν τοποθετημένη σε κάλαθο αχρήστων, στο μπροστινό μέρος της Βουλής, πάνω από τον Άγνωστο Στρατιώτη.

Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα στις 19:45 στην εφημερίδα « Ελευθεροτυπία». Ο άγνωστος που τηλεφώνησε έδωσε 17 λεπτά διορία για την έκρηξη, ο εκρηκτικός μηχανισμός, όμως, εξερράγη στα 15 λεπτά.

Οι πρώτες πληροφορίες δείχνουν πως η βόμβα πυροδοτήθηκε με ωρολογιακό μηχανισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. θεωρεί ευτύχημα το γεγονός ότι δεν υπάρχουν τραυματίες ή θύματα.

Ηγετικά στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα πίσω από την έκρηξη να κρύβεται η οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Άνδρες της αντιτρομοκρατικής εξετάζουν, ήδη, το υλικό από τις κάμερες της Βουλής, που, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν καταγράψει την έκρηξη.

Η Αστυνομία προειδοποίησε εγκαίρως τη φρουρά από τον Άγνωστο Στρατιώτη, η οποία, όμως, παρέμεινε στη θέση της, ενώ απέκλεισε αμέσως τον χώρο γύρω από τη Βουλή.

Η βόμβα ήταν μικρής ισχύος και, προφανώς, η τοποθέτηση αποτελεί ισχυρό συμβολικό μήνυμα.

Αυτό άλλωστε είπαν στη zougla.gr κύκλοι του υπουργείου, οι οποίοι εκτιμούν πως οι δράστες θέλουν να κάνουν επίδειξη δύναμης απέναντι στο κράτος.

Από την έκρηξη έσπασαν τζάμια των γραφείων του Κοινοβουλίου, αφού το ωστικό κύμα φαίνεται ότι κατευθύνθηκε προς το κτίριο της Βουλής και όχι προς τον δρόμο.

Καθολική καταδίκη από τα κόμματα

Στη Βουλή βρέθηκε λίγο μετά τις 21:30 ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος αρκέστηκε να δηλώσει ότι «η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται».

Λίγα λεπτά νωρίτερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μεταξύ άλλων, είπε:

«Κάποιοι επιδιώκουν να σπείρουν τον φόβο και τον πανικό. Τους λέμε ότι δεν φοβόμαστε και δεν πανικοβαλλόμαστε. Θέλησαν να σπείρουν το χάος και τον τρόμο σε ένα σημείο με υψηλό συμβολισμό για τους Έλληνες. Η Αθήνα είναι μία ανοιχτή και ασφαλής πόλη και θα παραμείνει έτσι. Δεν θα μετατρέψουμε την Αθήνα σε στρατοκρατούμενη πόλη. Οι θρασείς αυτοί δράστες να είστε σίγουροι πως θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη».

Σε δήλωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής, έκανε λόγο για «επίθεση κατά της δημοκρατίας».

Για «βαρύτατη πρόκληση κατά της έννομης τάξης της Ελληνικής Δημοκρατικής Πολιτείας, που πέρα από τον προφανή συμβολισμό της, στρέφεται συνολικά κατά της Ελληνικής κοινωνίας και πλήττει την εικόνα της χώρας μας διεθνώς, ζημιώνοντας τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού» αναφέρθηκε σε δήλωση του ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ. Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του «καταδικάζει την έκρηξη βόμβας που έγινε μπροστά στη Βουλή και προσθέτει ότι αυτή η ενέργεια σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί πράξη αντίστασης στην άγρια και ολομέτωπη επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση στα λαϊκά δικαιώματα. Αντίθετα, βοηθά και εξυπηρετεί όσους επιθυμούν να φοβίσουν τον λαό».

Την καταδίκη του εξέφρασε και ο Συνασπισμός, κάνοντας λόγο για «πρόκληση απέναντι στη Δημοκρατία». «Σε μια κρίσιμη στιγμή για την ελληνική κοινωνία, καθώς αυτή βιώνει τις επιπτώσεις μιας βαθιάς οικονομικής κρίσης, τέτοιου είδους ενέργειες επιδρούν αποπροσανατολιστικά και αξιοποιούνται ως άλλοθι, για να αποθαρρυνθούν οι αναγκαίοι κοινωνικοί και πολιτικοί αγώνες απέναντι σε μια πολιτική που πλήττει μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών» καταλήγει η ανακοίνωση.

«Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται, δεν φοβάται, δεν υποστέλλεται. Αντιθέτως, χαλυβδώνει το φρόνημα και την αποφασιστικότητα για την αντιμετώπιση των υπονομευτών της» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΛΑ.Ο.Σ.

ΠΗΓΗ

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ
Στείλε το μήνυμά σου στο ntabantouri@gmail.com και γίνε συντάκτης. Σε περιμένουμε.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ;;;

Blog Archive

.