Σελίδες

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ;;

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ


....

ΩΧ ΠΟΣΟΙ;;

Η λίστα ιστολογίων μου

....

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Προς δημοπράτηση το κρανίο του Μπετόβεν Έναντι 100.000 $

Σε δημοπρασία, έναντι 100.000 δολαρίων,θέλει να βγάλει ο Αμερικανός επιχειρηματίας Πολ Κάουφμαν το κρανίο του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, το οποίο βρίσκεται στην κατοχή του. Ο οίκος Sotheby’s απάντησε αρνητικά, ενώ ο Christie’s δεν έχει δώσει ακόμη την τελική του απάντηση.
Σύμφωνα με το Βήμα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έλθουν σε επαφή με τον Πολ Κάουφμαν, στην ηλεκτρονική διεύθυνση skullbet@yahoo.com.
Το κρανίο βρέθηκε στην κατοχή της οικογένειάς του μέσω ενός προγόνου του, που είχε αναμειχθεί στην εκταφή του Μπετόβεν το 1863, η οποία έγινε για επιστημονικούς λόγους. Σύμφωνα με αρκετές πηγές, στο τέλος κράτησε ο ίδιος το κρανίο του συνθέτη.
Το 2005 ο Κάουφμαν δάνεισε το κρανίο -το οποίο διασώζεται σε τμήματα- στο Κέντρο Σπουδών Μπετόβεν Ιρα Φ. Μπρίλιαντ που στεγάζεται στο Πανεπιστήμιο San Jose με σκοπό να διενεργηθούν έλεγχοι για να καταδειχθεί η κλινική κατάσταση του συνθέτη και να φωτιστούν οι αιτίες θανάτου του.
Επί του παρόντος, ο Κάουφμαν αδημονεί να εξασφαλίσει μια μόνιμη στέγη για το κρανίο. «Σκοπός μου είναι να το μοιραστώ με το κοινό» δήλωσε στην ηλεκτρονική εφημερίδα Τhe Ηuffington Ρost. «Για εμένα το καλύτερο θα ήταν να καταλήξει σε κάποιο μουσείο» πρόσθεσε εκφράζοντας, παράλληλα, την προσδοκία ότι ο επίδοξος νέος ιδιοκτήτης θα καταβάλει τελικά περισσότερα από 100.000 δολάρια.

Newsroom ΔΟΛ
IN.GR
Bloggosfaira

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ
Στείλε το μήνυμά σου στο ntabantouri@gmail.com και γίνε συντάκτης. Σε περιμένουμε.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ;;;

Blog Archive

.