Σελίδες

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ;;

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ


....

ΩΧ ΠΟΣΟΙ;;

Η λίστα ιστολογίων μου

....

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Τον τύφλωσε η ρακή !



Σε εφιάλτη μετατράπηκε η διασκέδαση για τον 24χρονο νέο από το Δήμο Λάμπης, ο οποίος εκεί που τα έπινε με την παρέα του σε ένα καφενείο στο Στήλι και περνούσε καλά, ξαφνικά έχασε το φως του και όλα σκοτείνιασαν γύρω του.
Μια αθώα ρακοκατάνυξη, από αυτές που γίνονται σωρηδόν σε κάθε γωνιά της Κρήτης, έκανε τον νεαρό Ρεθυμνιώτη να τρέχει και να μην φτάνει.

Στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας λοιπόν ο 24χρονος μαζί με τους φίλους του έπιναν ρακές, όμως αργά το βράδυ δεν αισθανόταν καλά και άρχισε ν χάνει την όρασή του. Αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου., με συμπτώματα αιφνίδιας απώλειας όρασης ενώ οι γιατροί διέγνωσαν πως είχε υποστεί και δηλητηρίαση από μεθανόλη. Κατόπιν υπέβαλλαν τον ασθενή σε διαδικασία αιμοκάθαρσης, όπως γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις, ενώ προχώρησαν και σε τοξικολογικές εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστώσουν τα ακριβή αίτια που είχαν ως αποτέλεσα να χάσει ο 24χρονος την όρασή του. Με την πάροδο του χρόνου και μετά την αιμοκάθαρση που έγινε στον νεαρό από τη Λαμπινή Ρεθύμνου, άρχισε να βελτιώνεται η όρασή του και ήταν σε θέση να διακρίνει κάποια πράγματα, έστω και θαμπά. Μέσα στο Σαββατοκύριακο είχε επανέλθει το φως στα μάτια του σε ποσοστό μεγαλύτερο από το 50%. Ωστόσο ο 24χρονος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της όρασής του, με τους γιατρούς να εκφράζουν την αισιοδοξία τους πως θα επανέλθει 100% και σύντομα ο νεαρός Ρεθυμνιώτης θα είναι σε θέση να πάρει εξιτήριο.
Σπάνια περίπτωση
Η τύφλωση έπειτα από κατανάλωση αλκοόλ είναι ένα σπάνιο περιστατικό μα και ενδιαφέρον για τα ιατρικά δεδομένα. Βέβαια όπως ισχυρίζονται οι γιατροί δεν μπορεί ακόμη να ειπωθεί με σιγουριά αν η αιφνίδια τύφλωση είναι αποτέλεσμα της κατανάλωσης μεγάλης ποσότητας ρακής ή να οφείλεται σε κάποιο άλλο γεγονός. Αυτό γιατί σε πολλές περιπτώσεις τα συμπτώματα της δηλητηρίασης από μεθανόλη κάνουν την εμφάνισή τους ακόμα και 72 ώρες μετά.

 http://i-diadromi.blogspot.com/

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ
Στείλε το μήνυμά σου στο ntabantouri@gmail.com και γίνε συντάκτης. Σε περιμένουμε.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ;;;

Blog Archive

.