Σελίδες

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ;;

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ


....

ΩΧ ΠΟΣΟΙ;;

Η λίστα ιστολογίων μου

....

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Ο Χρίστος Καράς "επιστρέφει" στα Τρίκαλα



Έργα επηρεασμένα από τις εικόνες φρίκης που είδε ο ζωγράφος στη διάρκεια της Κατοχής και του Εμφυλίου, συμπεριλαμβάνονται στην έκθεση " Χρίστος Καράς: Ζωγραφική 1960- 1980" που άνοιξε τις πύλες της την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου , στα Τρίκαλα.
Οι πίνακες όπου απεικονίζονται ακρωτηριασμένες ανθρώπινες μορφές εκτέθηκαν για πρώτη φορά το 1966 στην Αθήνα σε ειδικό αφιέρωμα για τους εκτελεσθέντες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης τα έτη 1940 - 1944. Μερικοί από αυτούς έχουν να εκτεθούν από τότε.

"Δεν συμπίπτω με τη στρατευμένη τέχνη, δεν ζωγραφίζω τα δεινά του πολέμου με έναν ρεαλιστικό τρόπο, αν το είχα κάνει θα έχανα το παιχνίδι από την αρχή.
Ο καλλιτέχνης όμως είναι μια κεραία που δέχεται τα μηνύματα της εποχής του, όποια είναι αυτά, τα ρίχνει στο χωνευτήριο της ψυχής του, από όπου προκύπτει και το έργο του.
Οπότε κανένας δεν μπορεί να μείνει ανεπηρέαστος από την επικαιρότητα, ιδιαίτερα όταν είναι τόσο έντονη όσο αυτή του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου" σχολιάζει στον δημοσιογράφο της "Καθημερινής " Κώστα Ονισένκο.
Το έργο του Χρήστου Καρρά χαρακτηρίζεται από αέναο πειραματισμό και άοκνη αναζήτηση νέων τύπων έκφρασης.
Οι φιγούρες του δίνουν την εντύπωση ότι αιωρούνται σε ένα αβαρές τοπίο πέρα από το αισθητό....
Τα Τρίκαλα, όπου γεννήθηκε ο ζωγράφος πριν από 79 χρόνια, υποδέχθηκαν την έκθεση με μεγάλο ενθουσιασμό.
Συνδυάστηκε δε και με τα εγκαίνια ενός νέου πολιτιστικού χώρου, της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Λεωνίδα Κ. Μακρή, ο οποίος ήταν γνωστός ιατρός και διαπρεπής πολίτης των Τρικάλων. "
Ο Καρράς επιστρέφει στα Τρίκαλα" έγραψε ο τοπικός Τύπος.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 23 Απριλίου στο νεοκλασικό κτίριο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Βύρωνος και Γαριβάλδη, στο κέντρο της πόλης των Τρικάλων.
πηγή

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ
Στείλε το μήνυμά σου στο ntabantouri@gmail.com και γίνε συντάκτης. Σε περιμένουμε.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ;;;

Blog Archive

.