Σελίδες

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ;;

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ


....

ΩΧ ΠΟΣΟΙ;;

Η λίστα ιστολογίων μου

....

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Οι έγκυοι που καπνίζουν, κινδυνεύουν να αποκτήσουν παιδιά με προβληματική συμπεριφορά



Το κάπνισμα στη διάρκεια της εγκυμοσύνης αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο να γεννηθούν παιδιά με προβλήματα συμπεριφοράς στο μέλλον, σύμφωνα με νέα έρευνα αμερικανών και βρετανών επιστημόνων, όπως μετέδωσε το BBC. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το κάπνισμα της εγκύου μπορεί να κάνει ζημιά στην αναπτυσσόμενη δομή του εγκεφάλου του εμβρύου.


Η έρευνα, που έγινε μεταξύ 14.000 ατόμων, από ερευνητές των πανεπιστημίων της Υόρκης, του Χουλ και του Ιλινόις και δημοσιεύτηκε στο "Journal of Epidemiology and Community Health" (Περιοδικό
Επιδημιολογίας και Υγείας της Κοινότητας), διαπίστωσε ότι τα προβλήματα συμπεριφοράς -όπως η υπερδραστηριότητα και η ανικανότητα συγκέντρωσης της προσοχής κυρίως στα αγόρια- μπορεί να είναι ήδη ορατά σε τρίχρονα παιδιά.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια Κέιτ Πίκετ, τόνισαν ότι τα πορίσματα της μελέτης δείχνουν στις εγκύους ότι έχουν ένα ακόμα λόγο να κόψουν το κάπνισμα. Όσες έγκυοι κάπνιζαν ελαφρά, ήταν 44% πιο πιθανό να αποκτήσουν παιδιά με προβλήματα συμπεριφοράς, ενώ στις εγκύους που κάπνιζαν πολύ, το ποσοστό αυτό αυξανόταν στο 80%.

Η νέα έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει ανάλογα συμπεράσματα προηγούμενων μελετών με πειραματόζωα.
Πηγή

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ
Στείλε το μήνυμά σου στο ntabantouri@gmail.com και γίνε συντάκτης. Σε περιμένουμε.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ;;;

Blog Archive

.