Σελίδες

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ;;

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ


....

ΩΧ ΠΟΣΟΙ;;

Η λίστα ιστολογίων μου

....

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Ένας μικρός οδηγός για να γνωρίσετε ομογενείς...


Δεν είναι δύσκολο να νιώσεις την Ελλάδα στην Αμερική. Ορίστε ένας μικρός οδηγός για να γνωρίσετε ομογενείς και να θυμηθείτε τις γεύσεις της πατρίδας στις ΗΠΑ και στον Καναδά.

ΣΙΚΆΓΟ:

Η Greektown είναι πασίγνωστη εδώ. Ένα μικρό χωριό με θέα το Sears Tower γεμάτο σουβλατζίδικα, καφέ και εκπληκτικά εστιατόρια στο τετράγωνα γύρω από το οδό Χάλστεντ (www.greektownchicago.org).
NTITROIT:
Εδώ οι Έλληνες έχουν κλέψει από χρόνια την παράσταση, απλώς γιατί η στενή
οδός Μονρόε - γνωστή ως Greektown - είναι το μόνο ενδιαφέρον σημείο της βιομηχανικής πόλης για περπάτημα, και μάλιστα με λαϊκά ως μουσική υπόκρουση όλη τη μέρα. Στη γειτονιά μπορεί να κυριαρχεί το - ινδιάνικων συμφερόντων, πλέον - Greektown Casino, όμως περισσότερο ενδιαφέρον έχουν μαγαζιά όπως το Plaka Cafe, το εστιατόριο Παρθενών ή η Κυπριακή ταβέρνα (www.visitgreektown.com)
ΤΟΡΌΝΤΟ
Η συνοικία Ντάνφορθ είναι μια μικρή Ελλάδα, με δικά της μαγαζιά και ένα
ετήσιο φεστιβάλ που αποτελεί πολιτισμικό γεγονός στο Τορόντο από το 1994, οπότε και θεσπίστηκε. ΤΟ Φεστιβάλ διοργανώθηκε και φέτος τον Αύγουστο (www.tasteofthedanforth.com)
MOΝΤΡΕΑΛ
Η λεωφόρος Παρκ δίπλα στη "μικρή Ιταλία" είναι η ελληνική γειτονιά που προσπαθεί να ξαναβρεί τον παλιό της εαυτό, καθώς η ομογένεια έχει διασπαστεί τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, στο Μόντρεαλ μπορείτε να ακούτε ελληνικά στο ραδιόφωνο από το MikeFM 105,1 (www.mikefm.ca), ιδιοκτησία της 'τρελής Ελληνίδας" - όπως αυτοαποκαλείται - Μαρίας Δαπέρη. Επίσης, μη χάσετε φρέσκο ψαράκι και ελληνικές βραδιές στο εστιατόριο Μύθος του κ.Γαλάνη (www.mythos.ca)

ΝΈΑ ΥΌΡΚΗ
Η Αστόρια παραμένει σύμβολο της ελληνικής ομογένειας, παρ΄ότι στην περιοχή αυτήν του Κουίνς οιΈλληνες δεν αποτελούν πλέον πλειοψηφία. Το φαγητό, ο καφές, η ενέργεια, ωστόσο, αποπνέουν Ελλάδα, ειδικά στις εθνικές γιορτές, οπότε διοργανώνονται μεγαλοπρεπείς παρελάσεις. Συντονιστείτε στο CosmosFM 91,5 ξεκινήστε από τα καφέ Λευκός Πύργος και Ομόνοια για γνωριμίες, περάστε από την πλατεία Αθηνών και τον Άγιο Δημήτριο και συνεχίστε σε ένα από τα εστιατόρια, diner (όλα ελληνικά) ή σουβλατζίδικα της συνοικίας. Συστήνουμε το Opa Opa για γύρο και το Μπαχάρι για ελληνική κουζίνα.
ΧΙΟΎΣΤΟΝ
Τα στέκια των Ελλήνων εδώ κατά βάση δύο: το καφέ Αγορά στην οδό Ουεστχάιμερ και το εστιατόριο Niko Nikos (www.nikonikos.com). Εύκολα θα βρείτε Έλληνες στο ελληνικό φεστιβάλ τον Οκτώβριο (www.greekfestival.org).
ΝΈΑ ΟΡΛΕΆΝΗ
400 οικογένειες μένουν στη πόλη, όπου υπάρχει η Αγία Τριάδα, η παλαιότερη ελληνορθόδοξη εκκλησία της Αμερικής, που πλημμύρισε με τον τυφώνα. Δίπλα βρίσκεται η ελληνική κοινότητα, όπου διοργανώνεται γαστριμαργικό φεστιβάλ κάθε Μάιο (www.gfno.com)

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ
Στείλε το μήνυμά σου στο ntabantouri@gmail.com και γίνε συντάκτης. Σε περιμένουμε.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ;;;

Blog Archive

.