Σελίδες

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ;;

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ


....

ΩΧ ΠΟΣΟΙ;;

Η λίστα ιστολογίων μου

....

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

ILLUSIONS


Χάνουμε δυνάμεις γρήγορα μετά τα 45


Οι μειώσεις στην φυσική κατάσταση που τυπικά συνοδεύουν το πέρασμα του χρόνου, επιταχύνονται μετά την ηλικία των 45 ετών και ο μόνος τρόπος για να αποφύγει κανείς το αναπόφευκτο είναι να φροντίσει να μην παχύνει, να γυμνάζεται συστηματικά και να αποφεύγει το κάπνισμα, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Χιούστον παρακολούθησαν επί σχεδόν 25 χρόνια 3.429 γυναίκες και 16.889 άνδρες, ηλικίας 20 ετών και άνω όταν άρχισε η μελέτη, το 1974.

TO PIERCING ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΘΑΝΑΤΟ

Τον κώδωνα του κινδύνου για τα σκουλαρίκια στη γλώσσα κρούουν οι ειδικοί, που ανακάλυψαν ότι το piercing μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στο θάνατο.
Και αυτό επειδή το τρύπημα της γλώσσας μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση αποστημάτων στον εγκέφαλο, τα οποία ενδέχεται να επιφέρουν το μοιραίο.
"Arcihives of Neurology" αναφέρεται η περίπτωση ενός 22χρονου άνδρα που πέθανε μετά την εμφάνιση πολλαπλών αποστημάτων στον εγκέφαλο, λίγες εβδομάδες μετά την τοποθέτηση σκουλαρικιού στη γλώσσα του.

Πες μου πού το έχεις...να σου πω ποιος είσαι!!!

Το σημείο του τατουάζ αποκαλύπτει το χαρακτήρα.
Αν σκοπεύετε, λοιπόν , να κάνετε τατουάζ, έχετε υπόψιν σας πως μετράει όχι μόνο το σχέδιο που θα επιλέξετε, αλλά και το σημείο του σώματος στο οποίο θα το κάνετε. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει στο ιταλικό "Vanity Fair" ο ψυχολόγος Μάρκο Καναβίτσι, ειδικός της ψυχολογίας του τατουάζ : "Κάθε τατουάζ είναι ένα μήνυμα. Γενικά οι άντρες επιλέγουν επιθετικά σύμβολα, ενώ οι γυναίκες σαγηνευτικά. Όσοι διαλέγουν τη δεξιά μεριά του σώματος είναι χαρακτήρες δυνατοί, κτητικοί και ανοιχτοί σε οτιδήποτε καινούργιο, ενώ όσοι κάνουν τατουάζ στην αριστερή είναι περισσότερο πεσιμιστές και με μικρή εμπιστοσύνη στον εαυτό τους"
Πρόσωπο
Το τατουάζ στο πρόσωπο αποκαλύπτει έναν ισχυρό ναρκισσισμό. Όπως ακριβώς συμβαίνει και με τον Μάιλ Τάισον, ο οποίος έχει σχεδιάσει ένα σύμβολο των Μάορι για να δηλώσει "μοναδικός και ανίκητος".
Κορμός
Εκφράζει πραγματισμό και ικανότητες επίλυσης προβλημάτων. Η Αντζελίνα Τζολί έχει κάνει τατουάζ μια τίγρη στη μέση της, η οποία συμβολίζει δύναμη και ομορφιά, ενώ το στήθος του Ντέιβιντ Μπέκαμ κοσμεί μια κινέζικη παροιμία.

Πόδια
Χαρακτηριστικό σημείο για τα άτομα που νιώθουν ακόμα παιδιά και θέλουν να σκέφτονται λίγο. Ένας δράκος (ανάγκη έκφρασης δυναμισμού) ξετυλίγεται στο πόδι της τραγουδίστριας Πινκ, ενώ ο Φάμπιο Καναβάρο επέλεξε να "χτυπήσει" το όνομα της κόρης του σε ιδεογράμματα.
Αστράγαλος
Είναι το αγαπημένο σημείο των γυναικών με έντονη θηλυκότητα και των ανδρών μαχητών. Η ηθοποιός Σαρλίζ Θερόν έχει ένα μικρό ψαράκι στο δεξί αστράγαλό της, ενώ ο Τζόνι Ντεπ δηλώνει πως "Ο θάνατος είναι σίγουρος".
Αφαλός
Εκεί κάνουν τατουάζ οι ντροπαλοί και οι ανασφαλείς. Η Ιταλίδα ηθοποιός ' Αζια Αρτζέντο έχει κάνει έναν άγγελο στο κάτω μέρος της κοιλιακής της χώρας, ενώ τα δύο περιστέρια του τραγουδιστή Ρόμπι Γουίλιαμς συμβολίζουν την "ανάσταση".
Γεννητικά όργανα
Μια περιοχή που έχει διαφορετική σημασία για τα δύο φύλλα. Νωθρός και παθητικός αυτός, επίμονη και ανεξάρτητη εκείνη. Στη συγκεκριμένη ζώνη έχουν κάνει τατουάζ ο τραγουδιστής Ρίκι Μάρτιν και η Κριστίνα Αγκιλέρα.
πηγή

ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Τί έκανε ο Καραγκούνης όταν
στον γάμο η γυναίκα του, του
πάτησε το πόδι;

- Έπεσε κάτω και ζήτησε πέ-
ναλτι!

ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΑ


ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΛΕΚΤΟΣ
Η Ελένη Μενεγάκη, γνωρίζοντας τις ανησυχίες των μαμάδων, παρουσιάζει θέμα για τη σκολίωση, με τη βοήθεια ειδικού επιστήμονα. Προλογίζοντας τη συζήτηση, υπογραμμίζει ότι η "σχολείωση' είναι μια ασθένεια συνδεδεμένη με την περίοδο του σχολείου, για αυτό μάλλον λέγεται και "σχολείωση". Ο γιατρός που ακούει - με παγωμένο βλέμμα - τονίζει ότι η ασθένεια λέγεται "σκολίωση" και ότι η λέξη είναι διεθνής . Από το school υποθέτω, ε ;;
@

Ρωσίδες Νύφες-παγίδα στο Ιντερνετ.


Ρωσίδες αφού γνωρίσουν κάποιον και τον εγκλωβίσουν συναισθηματικά, ζητούν χρήματα με κάποια πρόφαση και μετά εξαφανίζονται.
Μπορεί ο δήμαρχος της Ζαχάρως να πορεύθηκε νικηφόρα στην προεκλογική του εκστρατεία με την υπόσχεση ότι θα φέρει νύφες από τη Ρωσία για τους μοναχικούς συμπολίτες του, στο Διαδίκτυο, όμως, αν πληκτρολογήσει κανείς «Ρωσίδες νύφες» σημαίνει αυτόματα συναγερμός....

Με τις λέξεις αυτές κωδικοποιείται μία από τις σοβαρότερες περιπτώσεις ηλεκτρονικής απάτης ή scam, όπως αποκαλούνται οι κερδοφόρες επιχειρήσεις αυτού του είδους, που απομυζά εκατομμύρια δολάρια από ανυποψίαστους άνδρες.

Ξέρατε ότι...Νο 1

* Τα λουκάνικα Φρανκφούρτης πρωτοκατασκευάστηκαν στην Κίνα.
* Η φράση "έφαγε χυλόπιτα" προέρχεται από το παρασκεύασμα χυλού που έδιναν παλιά οι ψευτογιατροί για τον περιορισμό του καημού των ερωτευμένων.
* Ενας μέσος ενήλικος Αμερικανός καταναλώνει περισσότερα από 25 γαλόνια γάλα ετησίως.
* ΤΟ 19ο αιώνα ο αστακός θεωρούταν το έδεσμα των κατώτερων κοινωνικά τάξεων,
* Στην Ιαπωνία το πιο δημοφιλές συστατικό που ζητείται ως έξτρα στην πίτσα είναι το καλαμάρι.
* Παγκοσμίως υπάρχουν περισσότερες από 15.000 ποικιλίες ρυζιού.
* Η συνήθεια να σερβίρουμε λεμόνι με το ψάρι μας κρατά από το Μεσαίωνα . Οι άνθρωποι τότε πίστευαν ότι αν κατά λάθος καταπιούν κάποιο από τα κόκαλα του ψαριού, ο χυμός
του λεμονιού θα τους βοηθήσει να το αποβάλουν.
* Η πατάτα ήταν το πρώτο λαχανικό που καλλιεργήθηκε στο διάστημα από τη ΝΑΣΑ, τον Οκτώβριο του 1995.
* Το αράπικο φιστίκι είναι ένα από τα συστατικά του δυναμίτη.
πηγή





ΑΛΛΟ κουταλάκι του γλυκού ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΓΛΥΑΡΑ

ΠΙΚΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ......

Λίμνη Πλαστήρα: Τεχνητός παράδεισος

πηγή
Καθώς αφήνω πίσω την πεδινή Καρδίτσα και το αμάξι σκαρφαλώνει στα Αγραφα, η βλάστηση οργιάζει και η διάθεση ντύνεται ανάλογα. Ο εκπληκτικός συνδυασμός οξιάς, καστανιάς και έλατου ελευθερώνει τις αισθήσεις, που γεμίζουν χρώμα, μυρωδιές και κρύο καθαρό αέρα.

Σε λίγο θα αντικρίσω τα πρώτα ίχνη λίμνης σε μια κοιλάδα στα αριστερά του δρόμου. Θα αφήσω το αμάξι και θα διασχίσω το μαλακό χώμα που είναι καλυμμένο με λεπτό στρώμα πρασινάδας, για να φτάσω στο νερό. Μια ψαρόβαρκα καθρεφτίζεται στα ίδια ήρεμα νερά που καθρεφτίζονται τα έλατα, τα σύννεφα και τα τεράστια βουνά στο βάθος. Μέσα σε μια τέλεια ακινησία, λες και κάποιος «πάγωσε» τη στιγμή, τα νερά της λίμνης παντρεύουν γη και ουρανό.

Λίμνη Πλαστήρα. Ενα θαύμα ομορφιάς, που οφείλει την ύπαρξή του στον Νικόλαο Πλαστήρα. Γέννημα των Αγράφων, άξιο παιδί του τόπου του, γίνεται κανάλι μιας μεγάλης ιδέας, αναδεικνύοντας τον άνθρωπο σε μικρό δημιουργό της τεχνητής αυτής λίμνης. Το οροπέδιο της Νεβρόπολης, μεγάλη αγροτική περιοχή με εκτεταμένες καλλιέργειες κηπευτικών και δημητριακών προϊόντων και μεγάλες εκτάσεις βοσκοτόπων που συντηρούσε τους κατοίκους των γύρω χωριών, θα πνιγεί στο βυθό της. Βρισκόμαστε στο 1959.

Κάποια σπίτια στο βυθό της λίμνης στέκουν σιωπηλοί μάρτυρες, θυμίζοντας το χθες σε όσους
κολυμπούν στα νερά της, αλλά και κάτι ακόμη: ότι μέσα από τις στάχτες του παλιού πάντα γεννιέται το καινούργιο...

Περιμένοντας να ανάψει πράσινο για να διασχίσω το τοξωτό πέρασμα που οδηγεί στην απέναντι όχθη, θαυμάζω τη στεγνή πλευρά του φράγματος. Ενα καμπυλωτό τείχος κόβει τη φυσική ροή του Ταυρωπού ποταμού, ο οποίος αλλιώς θα διέσχιζε το οροπέδιο της Νεβρόπολης για να καταλήξει στο Ιόνιο πέλαγος. Τα νερά του χρησιμοποιούνται για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και μετά την έξοδό τους από τον υδροηλεκτρικό σταθμό κατευθύνονται στην Αναρρυθμιστική Λίμνη, απ' όπου αρδεύουν τον θεσσαλικό κάμπο και υδρεύουν την πόλη της Καρδίτσας και πολλών χωριών του νομού. Η λίμνη βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 800 μ. και έχει περιφέρεια 40 χλμ.
Ανηφορίζω τον φιδωτό δρόμο που καταλήγει σε ένα πλάτωμα, για να απολαύσω την πανοραμική θέα. Τα χρώματα τριγύρω της πλέκονται αρμονικά σαν για να τη στολίσουν με πολύχρωμο στεφάνι. Κατεβαίνοντας, χαζεύω τους πάγκους που έχουν στήσει οι ντόπιοι παραγωγοί κατά μήκος του φράγματος. Πάνω τους βρίσκονται στοιβαγμένα γουστόζικα σουβενίρ αλλά και τοπικά προϊόντα, όπως τραχανάς, χυλοπίτες, κρασί, τσίπουρο, γλυκά και μέλι.

Το μεσημέρι, ακολουθώντας τη μυρωδιά της πέστροφας, φτάνω στο ιχθυοτροφείο στην περιοχή Καρτσιώτη. Ο δρόμος είναι πνιγμένος στα πλατάνια. Το κελάρυσμα του νερού σιγοντάρουν εκατοντάδες αγριοπούλια! Πλατσουρίζω στα παγωμένα νερά του ποταμού πριν καταλήξω στο εστιατόριο. Μια ξύλινη πλατφόρμα που κυριολεκτικά κρέμεται πάνω από το ποτάμι λειτουργεί ως τραπεζαρία. Από κάτω τρέχει γάργαρο νερό. Ενα θεόρατο βουνό και μπόλικα πλατάνια την προστατεύουν από τον ήλιο.

Μετά το φαγητό περπατάω μέχρι το φαράγγι Κερεντάν και τη σπηλιά Γάκη. Είναι από τις σημαντικότερες των Αγράφων και απέχει περίπου 3,5 χλμ. από το ιχθυοτροφείο. Μπορεί να φτάσει εύκολα κανείς με αυτοκίνητο ή και με τα πόδια, η είσοδός της ωστόσο δεν είναι εύκολα διακριτή. Ενα ζευγάρι πεζοπόρων που συναντώ στη διαδρομή θα με οδηγήσουν σε αυτήν.

Η χλωρίδα και η πανίδα ποικίλλουν ανάλογα με το υψόμετρο. Ετσι, πάνω από τα 700 μ. στη ζώνη των φυλλοβόλων, υπάρχουν δάση δρυός, καστανιάς, σφένδαμου κ.λπ. και από τα 700 ώς τα 1.600 μ. ελατοδάση και κέδροι. Η ευρύτερη περιοχή φιλοξενεί 650 είδη του φυτικού βασιλείου, ορισμένα εκ των οποίων απειλούνται με εξαφάνιση. Στον βοτανικό κήπο που βρίσκεται κοντά στο Νεοχώρι οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να τα γνωρίσουν από κοντά, αλλά και να αγοράσουν βότανα και αρωματικά φυτά. H πανίδα παρουσιάζει και αυτή μεγάλο ενδιαφέρον. Αγριογούρουνα, ζαρκάδια, αλεπούδες και σπάνια είδη αρπακτικών, όπως ο χρυσαετός, ζουν εδώ.

Εξίσου ενδιαφέρουσα όλες τις εποχές του χρόνου, η λίμνη φιλοξενεί ποικίλα αξιοθέατα που μπορεί κανείς να επισκεφτεί εύκολα και σε λίγο χρόνο. Κάποια χωριά έχουν εκσυγχρονιστεί για να καλύψουν τις ανάγκες του τουρισμού, προσφέροντας όλες τις ανέσεις στον επισκέπτη, χωρίς να αλλοιώσουν όμως τον παραδοσιακό χαρακτήρα τους. Ανετα ξενοδοχεία, υπέροχες ταβέρνες με τοπικές λιχουδιές, αλλά και πολλά είδη δραστηριοτήτων αποκλείουν το ενδεχόμενο να πλήξεις. Ιππασία, ποδηλασία, ορειβασία, πεζοπορία είναι ορισμένες μόνο από τις προσφερόμενες επιλογές. Ταυτόχρονα, παιχνίδια με σκάφη, βάρκες, ιστιοσανίδες και θαλάσσια ποδήλατα γεμίζουν την επιφάνεια της λίμνης με κίνηση και χρώμα!

Στο Νεοχώρι, το μεγαλύτερο χωριό της περιοχής, λειτουργεί κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, έρευνας και ενημέρωσης, που δέχεται εκατοντάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Το χωριό είναι ιδανικό για φαγητό και διαμονή, ενώ αποτελεί σημαντικό τουριστικό κέντρο. Μεγάλο ατού του η λίμνη στα πόδια του και οι πολύχρωμοι μαχαλάδες.

Η Κερασιά, εντελώς ξεχασμένη από τον σύγχρονο κόσμο, εντυπωσιάζει. Ο χρόνος εδώ φαίνεται να έχει σταματήσει προ πολλού. Πίνω ζεστό ελληνικό καφέ από τα χέρια του κυρ Παντελή στο παραδοσιακό καφενείο του χωριού, που είναι συγχρόνως και μπακάλικο αλλά και ταβέρνα το βράδυ. Ανθρωποι απλοί, αυθεντικοί και φιλόξενοι με καλοδέχονται και ανοίγουν την καρδιά τους.

Το απομεσήμερο κολυμπάω στην πλαζ της Πεζούλας, νοικιάζω θαλάσσιο ποδήλατο, κάνω βαρκάδα και χάνομαι στην απεραντοσύνη της λίμνης. Στο παρατηρητήριο, στη διασταύρωση για τα Ζυγογιανναίικα, που προσφέρει μοναδική θέα, θα μείνω αρκετή ώρα ρεμβάζοντας. Η ματιά μου θα χαθεί πότε στα βουνά και πότε στη γαλήνια όψη του γαλαζοπράσινου νερού που παίρνει το χρώμα του από τα δέντρα και τον ουρανό.
Η μονή της Παναγίας της Πελεκητής, χτισμένη πριν από πέντε αιώνες σε υψόμετρο 1.400 μ. σε μια απόκρημνη πλαγιά των Αγράφων, προκαλεί δέος με την επιβλητική παρουσία της, σφιχταγκαλιασμένη με έναν τραχύ βράχο.

Το εσωτερικό της μοναδικό, με τις σπάνιας ομορφιάς τοιχογραφίες της, τη μυστική καταπακτή που χρησίμευε για τη διάσωση των αγωνιστών κατά την Επανάσταση του 1821, τους χώρους απομόνωσης και το κελί στο οποίο λειτουργούσε κρυφό σχολειό. Σήμερα, η μονή επιβλέπεται από τη Βυζαντινή Εφορεία Αρχαιοτήτων.

Τελευταία μέρα. Ρεμβάζω στη λίμνη από το μπαλκόνι του ξενοδοχείου μου στο Νεοχώρι. Το απομεσήμερο παραχωρεί τη θέση του στο σούρουπο και ο ήλιος γέρνει και ακουμπά τα ήρεμα νερά της. Στο άγγιγμά του παίρνουν ένα πορφυρό χρώμα. Τα φώτα του χωριού ανάβουν το ένα μετά το άλλο καθώς το σκοτάδι απλώνει σιγά-σιγά τα πέπλα του. Ο αέρας γίνεται πιο ψυχρός. Ψιθυρίζει καληνύχτα…
ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΤΕ

Οδικώς, από Αθήνα προς Καρδίτσα μέσω Δομοκού (Αθήνα - Καρδίτσα 303 χλμ.) από Θεσσαλονίκη (μέσω Παλαμά) 228 χλμ.

ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ

Στο Νεοχώρι:

Ναϊάδες
Tηλ. 24410-93.333, www.naiades.gr
Αγνάντι και Ανατολή
Tηλ. 24410-93.190-91 www.limniplastirahotels.com

Στη Νεράιδα:

Ν. Πλαστήρας
Tηλ. 24410-92.460, www.hotelnplastira.gr

Για κρατήσεις που αφορούν τη διαμονή σας επισκεφθείτε τo:
www.booking.com

ΠΟΥ ΝΑ ΦΑΤΕ

• Κληματαριά και Ζαρνάβαλος στα Καλύβια Πεζούλας.
• Μανώλης Χρήστος στο χωριό Μπελοκομύτης.
• Κελεπούρης και ξενοδοχείο Αγνάντι στο Νεοχώρι.
• Τσαρδάκι και Χαγιάτη στη θέση Τσαρδάκι.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Κανό, καταμαράν ή κολύμπι στη λίμνη Πλαστήρα (πλαζ Λαμπερού). Εχουν πολλές φορές διοργανωθεί και αγώνες κολύμβησης στη λίμνη Ν. Πλαστήρα (διάσχισή της).
Ποδήλατο βουνού: Οι ποδηλάτες μπορούν να ακολουθήσουν πολλές διαδρομές, διαφορετικών επιπέδων δυσκολίας και μέσα από ποικίλα οικοσυστήματα.
Ψάρεμα στη λίμνη (επιτρέπεται μόνο με καλάμι). Κατά καιρούς οργανώνονται διαγωνισμοί ψαρέματος με καλάμι.
Σκι στην τοποθεσία Καραμανώλη ή σκι αντοχής στους δασικούς δρόμους (Ορειβατικός - Χιονοδρομικός Ομιλος Καρδίτσας). Ο Ορειβατικός - Χιονοδρομικός Ομιλος Καρδίτσας προσφέρει υπηρεσίες ενοικίασης εξοπλισμού, σκούτερ χιονιού, αναβατήρα, κ.λπ.
Ορειβασία στον ορεινό όγκο των Αγράφων, μέσω διαδρομών που ξεκινούν από το Ορειβατικό Καταφύγιο Αγράφων, το Καταφύγιο Ελατάκος ή χωριά της περιοχής και καταλήγουν σε κορυφές. Σχετικές πληροφορίες παρέχονται από τον Ορειβατικό - Χιονοδρομικό Ομιλο Καρδίτσας και τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Καρδίτσας.
Ιππασία , στις εγκαταστάσεις που βρίσκονται στο δρόμο από Μορφοβούνι προς Κρυονέρι, κατά μήκος της ακτογραμμής της λίμνης ή στα δάση της περιοχής.
Σπηλαιολογία στη σπηλιά «Γάκη» : επίσκεψη ώς την είσοδο της σπηλιάς (ελεύθερα). Εξερεύνηση του σπηλαίου με τη συνοδεία ειδικού σπηλαιολόγου (απαραίτητα).
Ο οινοτουρισμός , ως μορφή αγροτικού τουρισμού, προωθείται μέσα από την παραδοσιακή «Γιορτή κρασιού» του Δημοτικού Διαμερίσματος Μεσενικόλα, μέσα από προγράμματα (Interreg COHESION) αλλά και από επιχειρηματίες - κατοίκους της περιοχής.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ - ΤΗΛΕΦΩΝΑ

Salοon Φάρμα Ζαμπέτας Χρήστος: Ιππασία - Τοξοβολία - Κανό - Ποδήλατα. 22ο χλμ. Καρδίτσας - Κερασιάς, τηλ. 24410-92.855, 6945-593.807
TAVROPOS Χαραλαμπίδης Δημήτρης: Υδροποδήλατα - Mountain bike - Τοξοβολία. Καλύβια Πεζούλας, τηλ. 24410-92.552, 6977-740.066
Μητσιόπουλος Θωμάς: Υδροποδήλατα - Mountain bike - Κανό - Τοξοβολία. Καλύβια Πεζούλας, τηλ. 6945-391.609. Διαδρομές/OUT DOOR ACTIVITIES: Πεζοπορία - Canoe - Canoyning - Στίβος περιπέτειας - Ορειβασία - Orienteering - Ορειβατικά camp. Τηλ. 24410-76.781, http://diadromesaction.gr
Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καρδίτσας Ε.Ο.Σ. Καρδίτσας τηλ. 24410-76.781, 6973-695.595, 6974-110.853
Ορειβατικό Καταφύγιο Αγράφων στη θέση Καραμανώλη του Δήμου Νεβρόπολης Αγράφων. Οργανωμένες πεζοπορικές και φυσιολατρικές εξορμήσεις, με τη φροντίδα εκπαιδευμένων και έμπειρων Οδηγών Μέσου Βουνού. Επικοινωνία: Τασιόπουλος Βασίλης, τηλ. 24410-94.434, 6932-744.194
Το Κέντρο Χλωρίδας & Πανίδας Αγράφων της Πίνδου στην περιοχή λίμνης Ν. Πλαστήρα. Το Κέντρο υλοποιεί προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και οργανωμένες πεζοπορικές περιηγήσεις για την παρατήρηση της φύσης και των οικοσυστημάτων της προστατευόμενης περιοχής. Επικοινωνία: Μαγόπουλος Αλέξης, τηλ. 6932-448.855 και Δήμος Ιτάμου τηλ. 24410-81.642, 81.073, Κέντρο Αναπτυξιακής Καρδίτσας τηλ. 24410-42.363.
Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ερευνας και Ενημέρωσης, τηλ. 24410-93.166
Βοτανικός κήπος Νεοχωρίου: Μια υποδομή «πεδίου» για την περιβαλλοντική ενημέρωση, εκπαίδευση και προστασία, τηλ. 6973-999.013 (Δημήτρης Παπαντώνης), 24410-42.363 (Θεόφιλος Μπρουζιώτης).
allday-news

ΠΑΩ ΠΑΡΕΛΑΣΗ



Ελληνική τσόντα: Η εκδίκηση της νύφης



H «Εκδίκηση της Νύφης» να προσθέσει ένα ακόμα ένδοξο κεφάλαιο στο βιβλίο των ελληνικών πορνοταινιών. Δείτε το τρέιλερ

Ρεκόρ ομαδικού σεξ

Το μεγαλύτερο όργιο στον κόσμο
500 άντρες και γυναίκες συγκεντρώθηκαν σε μια ειδικά διαμορφωμένη αποθήκη για να σπάσουν το ρεκόρ ομαδικού σεξ. Τα ζευγάρια άλλαζαν στάσεις ταυτόχρονα, λες και επρόκειτο για κάποιο αθλητικό αγώνισμα.


Είναι περίεργο να βλέπει κανείς 500 άτομα να κάνουν στοματικό έρωτα και ξαφνικά όλα μαζί να αλλάζουν στάση.

Η επιστήμη στο πλευρό των ζώων με αναπηρία

ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ
Μπορεί να μην είναι συνηθισμένο θέαμα όμως σε πολλές περιπτώσεις ζώα που έχουν κάποιο πρόβλημα στην μετακίνησή τους βοηθούνται από επιστήμονες με προσθετικά μέλη και μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν.
Δείτε τις φωτογραφίες στο :

πηγ'η

Πύλη του Βρανδεμβούργου


Με ένα έργο της Ελληνίδας γλύπτριας Καλλιόπης Λεμού συμμετέχει η Ακαδημία Καλών Τεχνών του Βερολίνου στις εκδηλώσεις για την 20η επέτειο της πτώσης του τείχους, τις οποίες διοργανώνει η Γερμανική κυβέρνηση.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Ντόιτσε Βέλε", πρόκειται για μια ογκώδη εγκατάσταση, πού φέρει τον τίτλο "At Crossroads" (¨Στο σταυροδρόμι) και έχει στηθεί ακριβώς μπροστά από την Πύλη του Βανδεμβούργου. Θέμα της εγκατάστασης, το οποίο αποτελεί μέρος μιας τριλογίας, είναι η λαθρομετανάστευση. Οι τουρκικές ψαρόβαρκες "Τύχη", "Ελπίδα", "Αγάπη μου", "Θαλασσί" και "Μπουκέτο", τις οποίες είχαν πουλήσει οι ιδιοκτήτες τους σε λαθρεμπόρους - διακινητές, και αυτοί με τη σειρά τους τις χρησιμοποίησαν για τη μεταφορά λαθρομεταναστών στην Ελλάδα, αποτελούν ένα τμήμα της εγκατάστασης. Για να ολοκληρώσει το έργο της στο Βερολίνο, η γλύπτρια χρησιμοποίησε εννέα αυθεντικές τέτοιες βάρκες, τις οποίες είχαν κατασχέσει οι ελληνικές λιμενικές αρχές. Τέσσερις είναι τοποθετημένες στο βάθρο της εγκατάστασης και σχηματίζουν ένα σταυρό, ένα σταυροδρόμι, όπως το αποκάλεσε η ίδια και το συνέδεσε με το Βερολίνο.
πηγή

Στα βήματα της Ναταλίας Λιονάκη φέρεται να βαδίζει ο Γιώργος Μαζωνάκης.




Όλο και πιο έντονα ακούγεται οτι ο Γιώργος Μαζωνάκης εγκαταλείπει τα εγκόσμια και αποσύρεται στο Άγιο Όρος. Η επίσκεψη του Μαζώ σε μοναστήρι στο Άγιο Όρος πυροδότησε τις υποψίες οτι θα γίνει μοναχός, αλλά οι αντίπαλοι του μιλάνε για διαφημιστικό κόλπο και φήμες που «δεν μπορεί να ευσταθούν».........

Ο Γιώργος Μαζωνάκης μοναχός στο Άγιο Όρος;

http://www.fimes.gr

Αγωγή έστειλε ο Θόδωρος Αγγελόπουλος εμπλέκεται το kai to troktiko


Αγωγή καταπέλτη έστειλε ο Θόδωρος Αγγελόπουλος για δημοσιεύματα ότι χωρίζει με την Γιάννα Αγγελοπούλου και περιμένει νόθο παιδί. Στην υπόθεση εμπλέκεται το δημοφιλές μπλογκ troktiko που αναφέρεται στην αγωγή............


........Τέλος, η αγωγή του Αγγελόπουλου δίνει ξεκάθαρη απάντηση στις φήμες που κυκλοφορούσαν: «Δεν είχε ούτε έχει εξωσυζυγική σχέση, ουδέποτε αποχώρησε από την οικία και την συζυγική του στέγη, ουδέποτε εγκατέλειψε τη σύζυγό του και ασφαλώς δεν πρόκειται να γίνει πατέρας νόθου τέκνου. Ουδέποτε ήταν μεγάλος εραστής και ότι ποτέ δεν υπήρχε περίπτωση να συμπεριφερθεί ανεύθυνα και χωρίς καμία συστολή και σεβασμό προς τη σύζυγο και τα παιδιά του, αφήνοντας έγκυο μια νεαρή γυναίκα»......
http://www.fimes.gr

Κοινός φορτιστής για όλα τα κινητά τηλέφωνα


Συμφωνήθηκε από τη Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών του ΟΗΕ (ITU) η δημιουργία φορτιστή ο οποίος θα χρησιμοποιείται από όλα τα κινητά τηλέφωνα.
Βάσει στατιστικών στοιχείων προβλέπεται πως 51.000 τόνοι περιττών φορτιστών παράγονται ετησίως. Μάλιστα, οι περισσότεροι φορτιστές αποτελούν προϊόν και αποκλειστικότητα μιας εταιρίας με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να τους αλλάζουν -άρα να αχρηστεύονται- όταν αγοράζουν νέο κινητό τηλέφωνο.

Σύμφωνα με το BBC, οι νέοι φορτιστές θα κρατούν περισσότερο από τους τωρινούς ενώ προβλέπεται πως θα μειωθούν οι εκπομπές που διογκώνουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου κατά 13,6 εκατομμύρια τόνους ετησίως. Ο νέος φορτιστής θα διαθέτει μικρή θύρα USB, κάτι ανάλογο με τις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές.

«Αυτή η συμφωνία αποτελεί ένα μεγάλο βήμα στη μείωση της επίδρασης που θα έχουν στο περιβάλλον οι φορτιστές των κινητών. Οι φορτιστές που θα συμβαδίζουν με όλα τα κινητά θα είναι μια κοινή λύση ενώ εξετάζεται να γίνει και σε άλλες συσκευές», είπε ο διευθυντής της Διεθνής Ένωσης Τηλεπικοινωνιών, Malcolm Johnson.

Επιπλέον, δεν είναι υποχρεωμένες οι εταιρίες να παράγουν τους νέους φορτιστές παρόλα αυτά ήδη μερικές έχουν υπογράψει συμφωνία με την ITU. Ο εκπρόσωπος της Sony Ericsson, Aldo Liguori, ανακοίνωσε πως από τα μέσα του 2010 θα κυκλοφορήσει ο κοινός φορτιστής μαζί με τα νέα προϊόντα της εταιρίας.
www.cosmo.gr

Μια 17χρονη από την Αθήνα, πρωτοετής σε Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, συνελήφθη για μαστροπεία.


Φοιτήτριες έκαναν βίζιτες μέσω ιστοσελίδας στην Πάτρα

......Στην διεύθυνση της σελίδας στο Ιντερνετ έγραφαν: «Είμαστε δύο 17χρονες φοιτήτριες και πολύ άτακτες. Εύη και Λιζέτα. Ελληνίδες 100%. Ερχόμαστε στο χώρο σου ή σε ξενοδοχείο. Τα δωράκια μας: 1 ώρα 400 ευρώ, 2 ώρες 700 ευρώ, 3 ώρες 1.000 ευρώ.....

........Τα extra μας: όλα στο στοματάκι μας συν 50 ευρώ. Κατάποση συν 50 ευρώ. Διευκρίνιση: όχι πρωκτικό. Το πρόγραμμά μας: ελεύθερο στοματικό, φιλί με γλώσσα, σεξ σε όλες τις στάσεις, τελείωμα στο πρόσωπο ή στο στόμα μας. Τηλ.: ………. (10.00-21.00). Για να κλείσεις ραντεβού τηλεφώνησε μία μέρα πριν ή 6 ώρες πριν». Όλοι τώρα αναζητούν ποια είναι η www διεύθυνση της ιστοσελίδας που δημοσίευαν τις ροζ αγγελίες τους οι φοιτήτριες.

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ


ΠΕΝΤΕ ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΙΚΩΝ ΑΜΑΞΙΔΙΩΝ.
Μια πρωτότυπη πρωτοβουλία που ανέλαβε ο δήμος Τρικκαίων, δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες ηλεκτροκίνητων αμαξιδίων, να διανύουν μεγαλύτερες αποστάσεις με την επαναφόρτιση των μπαταριών σε κεντρικά σημεία της πόλης.
Η δημοτική επιχείρηση e - trikala εγκατέστησε πέντε ειδικά υδατοστεγή κιβώτια ηλεκτρικού ρεύματος (220V), για την τροφοδοσία των ηλεκτροκίνητων αμαξιδίων. Οι σταθμοί τροφοδοσίας βρίσκονται στην πλατεία Ρ.Φεραίου, στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, μπροστά από τον Ιερό Ναό Αγίου Κων/νου στην οδό Καρδίτσης στο χώρο στάθμευσης στην οδό Κονδύλη 77 και
στα γραφεία e - trikala Α.Ε. Στην πλατεία Ρ.Φεραίου μάλιστα ενισχύθηκε η ασύρματη πρόσβαση στο internet με στόχο τη δυνατότητα πλοήγησης στο διαδίκτυο κατά την διάρκεια φόρτισης του ειδικού αμαξιδίου.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Τρικκαίων σχεδιάζεται να εγκατασταθούν περισσότεροι σταθμοί τροφοδοσίας ηλεκτρικού ρεύματος έξω από δημόσια κτίρια. Τα κιβώτια έχουν σχεδιαστεί να ανοίγουν με το ίδιο κλειδί, ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα οι πολίτες. Οι τοπικοί σύλλογοι ΑμεΑ παρέλαβαν 40 κλειδιά προκειμένου να τα παραχωρήσουν στα μέλη τους που χρησιμοποιούν ηλεκτρικό αμαξίδιο. Ο δήμαρχος τέλος υποσχέθηκε την ανάληψη επιπλέον μέτρων για την εξυπηρέτηση και την κίνηση των ΑμεΑ στην πόλη των Τρικάλων.

πηγή

Οικογενειακά γεύματα

Μήπως δυσκολεύεστε να θυμηθείτε πότε ήταν η τελευταία φορά που καθίσατε με την οικογένειά σας στο τραπέζι για φαγητό; Πραγματικά, ο θεσμός του οικογενειακού γεύματος τείνει να εκλείψει, με αποτέλεσμα να χάνεται και μια ευκαιρία για επικοινωνία, διάλογο και αληθινή επαφή μεταξύ των μελών της οικογένειας. Σύμφωνα με παγκόσμιες έρευνες, τα απαιτητικά ωράρια των εργαζόμενων γονιών αλλά και το φορτωμένο πρόγραμμα των παιδιών στις μέρες μας έχουν απομακρύνει τα

Dr. Marc Faber

Ο Dr. Marc Faber γκουρού των επενδύσεων, ολοκλήρωσε τη μηνιαία αναφορά του με τα παρακάτω σχόλια :
"Αν ξοδεύουμε τα χρήματά μας στο Wal-Mart, αυτά καταλήγουν στην Κίνα.
Αν τα ξοδέψουμε σε βενζίνη, πάνε στους Άραβες.
Αν αγοράσουμε pc, πάνε στην Ινδία.
Αν αγοράσουμε φρούτα και λαχανικά, πάνε στο Μεξικό, την Ονδούρα και τη Γουατεμάλα.
Αν αγοράσουμε καλό αυτοκίνητο, πάνε στη Γερμανία.
Τίποτε απ' αυτά δε βοηθάει την Αμερικανική Οικονομία.
Ο μόνος τρόπος να κρατήσουμε τα λεφτά εντός συνόρων είναι να τα ξοδέψουμε σε πόρνες και μπύρες, γιατί αυτά είναι τα μόνα προϊόντα πια, που παράγονται στις ΗΠΑ.
Εγώ κάνω ό,τι μπορώ...."

What is that? (Τι είναι αυτό;)





Η ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ στην περιφέρεια, της Αϊτή

Τοκετός - ένα επικίνδυνο πράγμα για τους φτωχούς στην Αϊτή , σε μια χώρα όπου καταγράφεται το υψηλότερο ποσοστό μητρικής θνησιμότητας στο δυτικό ημισφαίριο.
Περίπου 630 από εκατό χιλιάδες γυναίκες πέθαναν το 2006, από επιπλοκές που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη.
Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, τα στοιχεία αυτά είναι πάνω από πέντε φορές το μέσο αριθμό των θανάτων στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική.
Η αιτία αυτού του προβλήματος έγκειται στο γεγονός ότι εκατομμύρια γυναίκες δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη, ή δεν τους επιτρέπουνε.
Οι υγειονομικές αρχές της Αϊτής έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο τα τελευταία χρόνια, χάρη στο γεγονός ότι αρνήθηκε να καταβάλει για παραμονή στο νοσοκομείο, το οποίο κυμαινόταν 25 με 64 λεπτά την ημέρα για τις έγκυες γυναίκες σε δημόσια νοσοκομεία.
Αλλά, όπως λέει η Jacqueline Ραμόν νοσοκόμα, υπάρχει ένας θάλαμος

Φιλοσοφίες Μιας Ζωής

Το παρακάτω κείμενο γράφτηκε από μια κυρία 90 ετών σήμερα, τη Regina Brett, πρώην δημοσιογράφο στο Κλίβελαντ του Οχάιο.
«Για να γιορτάσω τα γενέθλιά μου, έγραψα κάποτε στη στήλη μου στην εφημερίδα, τα 44 πράγματα που μου έμαθε η ζωή. Ήταν το πιο πετυχημένο άρθρο που έγραψα ποτέ:
1. H ζωή δεν είναι δίκαιη, αλλά ακόμα κι έτσι είν’ ωραία.
2. Όταν αμφιβάλλεις για κάτι, απλά κάνε το επόμενο μικρό βήμα.
3. H ζωή είναι πολύ μικρή για να χάνεις χρόνο μισώντας τον οποιονδήποτε.
4. Αν αρρωστήσεις, δε θα σε κοιτάξει η δουλειά σου. Θα σε κοιτάξουν οι φίλοι και η οικογένειά σου. Μη χάνεσαι.
5. Πλήρωνε τις πιστωτικές σου κάθε μήνα.
6. Δε χρειάζεται να κερδίζεις σε κάθε διαφωνία. Συμφώνησε με το να



διαφωνείς.
7. Κλάψε παρέα με κάποιον. Είναι πιο εύκολο να συνέλθεις απ’ ό,τι αν κλαις μόνος.
8. Δεν πειράζει να θυμώνεις με τον Θεό. Το αντέχει.
9. Βάζε στην άκρη για τη σύνταξή σου από τον πρώτο σου μισθό.
10. Απέναντι στη σοκολάτα κάθε αντίσταση είναι μάταιη.
11. Συμφιλιώσου με το παρελθόν σου, για να μην καταστρέφει το παρόν σου.
12. Δεν πειράζει αν σε δουν τα παιδιά σου να κλαις. Άσ’ τα να το κάνουν.
13. Μη συγκρίνεις τη ζωή σου με των άλλων. Δεν έχεις ιδέα τι νόημα μπορεί να έχει το δικό τους το ταξίδι.
14. Αν μια σχέση πρέπει να κρατιέται μυστική, τότε δεν πρέπει να την κρατάς εσύ.
15. Τα πάντα μπορεί να αλλάξουν μ’ ένα ανοιγοκλείσιμο των ματιών. Αλλά μην ανησυχείς. Ο Θεός δεν τρεμοπαίζει τα βλέφαρά του.
16. Πάρε μια βαθιά ανάσα. Ηρεμεί το μυαλό.
17. Ξεφορτώσου ό,τι δεν είναι χρήσιμο, όμορφο ή γεμάτο χαρά.
18. Ό,τι δε σε σκοτώνει πράγματι σε κάνει δυνατότερο.
19. Ποτέ δεν είναι αργά για να έχεις μια ευτυχισμένη παιδική ηλικία. Αλλά τη δεύτερη φορά εξαρτάται από σένα.
20. Όταν είναι να κυνηγήσεις αυτά που αγαπάς στη ζωή, μη δεχτείς ποτέ το όχι.
21. Άναψε τα κεριά, στρώσε τα καλά σεντόνια, φόρεσε τα ακριβά εσώρουχα. Μην τα φυλάς για ειδικές περιπτώσεις. Κάθε μέρα είναι ειδική περίπτωση.
22. Προετοιμάσου για όλα. Και μετά ακολούθησε το ρεύμα.
23. Γίνε εκκεντρικός τώρα. Μην περιμένεις να πάρεις σύνταξη για να φορέσεις μοβ χρώμα!
24. Κανείς δεν είναι υπεύθυνος για την ευτυχία σου παρά μόνο εσύ.
25. Σε κάθε αποκαλούμενη “καταστροφή” σκέψου: “Σε 5 χρόνια, αυτό θα έχει καμία σημασία;”.
26. Πάντα να επιλέγεις τη ζωή.
27. Συγχώρησε σε όλους τα πάντα.
28. Το τι πιστεύουν οι άλλοι για σένα δεν είναι δική σου δουλειά.
29. Ο χρόνος θεραπεύει σχεδόν τα πάντα. Δώσε χρόνο στο χρόνο.
30. Όσο καλή ή κακή κι αν είναι μια κατάσταση, θα αλλάξει.
31. Μην παίρνεις τον εαυτό σου τόσο στα σοβαρά. Κανείς άλλος δεν το κάνει.
32. Πίστευε στα θαύματα.
33. Ο Θεός σ’ αγαπάει επειδή είσαι αυτός που είσαι, όχι για κάτι που έκανες ή δεν έκανες.
34. Μην παρακολουθείς τη ζωή. Βγες μπροστά και εκμεταλλεύσου την πλήρως τώρα.
35. Το να γερνάς είναι καλύτερο από την εναλλακτική λύση: να πεθαίνεις νέος.
36. Τα παιδιά σου θα ζήσουν μόνο μία παιδική ζωή.
37. Το μόνο που έχει σημασία τελικά είναι ότι αγάπησες.
38. Βγες έξω κάθε μέρα. Τα θαύματα παραμονεύουν παντού.
39. Αν όλοι ρίχναμε τα προβλήματά μας σε ένα σωρό δίπλα δίπλα, θα αρπάζαμε τα δικά μας πίσω.
40. Η ζήλια είναι χάσιμο χρόνου. Έχεις ήδη όλα όσα χρειάζεσαι.
41. Τα καλύτερα έπονται.
42. Ό,τι διάθεση και να έχεις, σήκω, ντύσου και πήγαινε εκεί που έχεις να πας.
43. Ενέδωσε.
44. Η ζωή δεν είναι τυλιγμένη με κορδέλα, δεν παύει όμως να είναι δώρο.
πηγή

ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ EXTENSIONS


κλικ στην φωτογραφία γιά μεγέθυνση

Χάπι…αράχνη

Τέλος η κολονοσκόπηση!
Ερευνητές εφηύραν μια τηλεκατευθυνόμενη κάμερα με πόδια, σε μέγεθος χαπιού – εξ ου και η ονομασία «Χάπι – Αράχνη», η οποία θα καταπίνεται από τον ασθενή και θα ελέγχεται από το γιατρό με ασύρματη σύνδεση.
Το χάπι διαθέτει και μικροσκοπικά πόδια που θα μπορούν να ενεργοποιούνται προκειμένου να ανιχνεύει η κάμερα τις ασθένειες που παρουσιάζουν οι ασθενείς.
Τα πόδια θα σέρνουν την κάμερα μπροστά και πίσω μέσα στον οργανισμό του ασθενούς.
Ο γιατρός το ελέγχει ασύρματα κι όταν τελειώσει αποβάλλεται φυσικά από τον ασθενή-εξεταζόμενο.
πηγή


Ζευγάρι παντρεύτηκε σε…stripclub!


Ο 50χρονος Phil Wharam και η 46χρονη Lynfa Lawson είναι το πρώτο ζευγάρι στην Αγγλία που παντρεύτηκε σε στριπτιζάδικο. Το…μυστήριο τελέσθηκε.......

στο κλαμπ Katz στο Essex με 120 καλεσμένους περιλαμβάνοντας ένα εντυπωσιακό stripshow!!!
Τυχεροί οι..καλεσμένοι!
thenewsbus

Πέρασαν τον νεκρό για..ντεκόρ



Για 5 μέρες το άψυχο σώμα ενός 75χρονου «αγνάντευε», από μπαλκόνι συγκροτήματος διαμερισμάτων της Νότιας Καλιφόρνιας, τα νερά της θάλασσας στη Marina del Rey, χωρίς να αποσπά την προσοχή περαστικών και κατοίκων από την καθημερινότητα τους..........

......
καθώς νόμιζαν ότι αποτελούσε μέρος της διακόσμησης για τη γιορτή του Halloween.
Το σώμα του 75χρόνου Mostafa Mahmoud Zayed, ο οποίος ήταν νεκρός για τουλάχιστον τέσσερις ημέρες πριν κληθεί η αστυνομία, βρισκόταν καθισμένος σε καρέκλα στο μπαλκόνι του τρίτου ορόφου, με τραύμα από πιστόλι στο μάτι.
Σύμφωνα με τις έρευνες της αστυνομίας του Los Angeles County Sheriff ο θάνατος του 75χρόνου πρόκειται για αυτοκτονία.
tragikos
thenewsbus.blogspot.com

Ψευδής είδηση για εξαφάνιση κοριτσιού στη Θεσσαλονίκη

Πρόσφατα, κάνει τον γύρο του διαδικτυακού κόσμου η εξής είδηση:

"Η Ν. Φ. Μ. ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ 4 ΕΤΩΝ ΑΡΠΑΧΘΗΚΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΣΤΙΣ 14-09. ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.ΟΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΕΝΤΟΠΙΖΕΙ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ/ΟΠΟΙΑΝΔΗΠΟΤΕ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ 100. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΘΕΙ ΑΥΤΗ Η ΕΙΔΗΣΗ ΠΡΟΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ".

Η είδηση δεν είναι αληθής! Δεν έχει ενημερωθεί ούτε το Χαμόγελο του Παιδιού και δεν υπήρξε ποτέ Αmber Αlert (Εθνικό Συντονιστικό Πρόγραμμα έγκαιρης και έγκυρης ειδοποίησης των πολιτών σε περιστατικά εξαφάνισης / απαγωγής ανηλίκων.) για την «υπόθεση» αυτή.
Πρόκειται για μία ψευδή είδηση η οποία αναρτήθηκε σε γνωστό χώρο ανταλλαγής προσωπικών δεδομένων και εξεύρεσης φίλων, από κάποιον προφανώς ανόητο άνθρωπο. Η είδηση, όπως ήταν φυσικό, εξαπλώθηκε γρήγορα μέσω του διαδικτύου από συναθρώπους μας, οι οποίοι μεν ήθελαν να πράξουν το σωστό και το καλό, ωστόσο δεν μπήκαν στον κόπο να διασταυρώσουν την είδηση.
Παρακαλούμε μην διαδίδετε την είδηση αυτή και φυσικά ούτε το όνομα του μικρού κοριτσιού και τις φωτογραφίες.
Η καταγραφή δεδομένων στο διαδίκτυο είναι εύκολη αλλά η διαγραφή τους είναι πολύ δύσκολη. Η διάδωση ψευδών ειδήσεων μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτη ηθική και ψυχολογική ζημία σε συνανθρώπους μας.
Παρακαλούμε διασταυρώνετε ανάλογες πληροφορίες (ιδίως όταν αφορούν παιδιά!) διότι (και) ο κόσμος του διαδικτύου δεν είναι αγγελικά πλασμένος...
Η «παθητική ευαισθησία» προκαλεί ζημιά

«Aγόρασαν» Βουλγάρα με …250 ευρώ (!!)


Συγκλονιστικά στοιχεία έρχονται στην δημοσιότητα για υπόθεση Trafficking που διαδραματίστηκε στα Ιωάννινα.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Ταξίαρχος Μαρίνος Γαρνέλης, ανέφερε πως η έρευνα είναι σε εξέλιξη αλλά οι πληροφορίες θέλουν να ερευνάται η υπόθεση και από την «Ιντερπόλ».

Η 23χρονη «πουλήθηκε» αντί 250 ευρώ και δούλευε παράνομα σε μπαρ των Ιωαννίνων…

Η ίδια προσήλθε στην Ασφάλεια Ιωαννίνων και δήλωσε ότι πριν από ένα περίπου μήνα, δύο ομοεθνείς της την «αγόρασαν» έναντι 250 περίπου ευρώ από τον σύντροφό της και την μετέφεραν στα Γιάννινα και την εγκατέστησαν σε ενοικιαζόμενα δωμάτια. Στην συνέχεια την έβαλαν να εργάζεται ως σερβιτόρα σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης της πόλης και οι δύο δράστες, ασκώντας σωματική βία και με απειλές για τη ζωή της ίδιας και μελών της οικογένειάς της, της αποσπούσαν όλα τα χρήματα που έπαιρνε ως αμοιβή.

Αμέσως μετά την καταγγελία, οι άνδρες της Ασφάλειας Ιωαννίνων κινήθηκαν αστραπιαία και συνέλαβαν τους δύο Βούλγαρους απαγωγείς, εις βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία με την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων ενώ δικογραφία σχηματίστηκε και εις βάρος του συντρόφου της στη Βουλγαρία. Μαζί με τους δύο δράστες συνελήφθη επίσης και η ιδιοκτήτρια του κέντρου στο οποίο εργαζόταν παράνομα η νεαρή Βουλγάρα.

Η 23χρονη δεν έχει αναφέρει ότι οι δύο «αγοραστές» την εκμεταλλεύονταν και σεξουαλικά, αλλά η Ασφάλεια Ιωαννίνων εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα και αναζητεί και στοιχεία που έχουν να κάνουν με τη δράση οργανωμένων κυκλωμάτων εμπορίας και εκμετάλλευσης γυναικών σε Ελλάδα και Βουλγαρία.
http://www.trikalanews.gr/article/5427/

Λάρισα: Θανατηφόρο τροχαίο στα Τέμπη με θύμα λαθρομετανάστη


Το «ταξίδι» των 7 λαθρομεταναστών από το Πακιστάν σταμάτησε στην Κοιλάδα των Τεμπών, λίγο πριν τα παλιά Διόδια (382 χλμ της Ε.Ο.), χθες βράδυ, όταν το ΙΧ μάρκας Opel, κινούμενο στο ρεύμα προς Αθήνα ξέφυγε από την πορεία του, προσέκρουσε σε κολόνα φωτισμού και ακινητοποιήθηκε σε παρακείμενο πάρκινγκ, με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ο 30χρονος Πακιστανός και να τραυματιστούν δύο ομοεθνείς του, 22 και 17 ετών.

Αμέσως μετά το δυστύχημα ο Έλληνας οδηγός, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των τραυματισθέντων, αλλά και οι υπόλοιποι λαθρομετανάστες τράπηκαν σε φυγή εκμεταλλευόμενοι το σκοτάδι και το δύσβατο της περιοχής.

Παρά το ανθρωποκυνηγητό που εξαπέλυσαν οι αστυνομικοί, δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός και η σύλληψη τους. Σύμφωνα με τους τραυματίες ένας άλλος οδηγός τους παρέλαβε από την Αλεξανδρούπολη με κατεύθυνση την Θεσσαλονίκη και εκεί έγινε η αλλαγή του οδηγού.

Στο αυτοκίνητο ήταν 2 άτομα μπροστά ως συνοδηγοί, 3 στο πίσω κάθισμα και 2 στο πορτ μπαγκάζ.

Το αντίτιμο για τη μεταφορά τους στην Αθήνα ήταν 2.000 ευρώ το άτομο.

16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΠΑΣΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΨΩΜΙΟΥ

Η Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος διοργανώνει το 1ο Φεστιβάλ Ψωμιού από 15 έως 19 Οκτωβρίου στην πλατεία Συντάγματος.
Το ψωμί είναι η βάση της διατροφής μας από τα αρχαία χρόνια και η ιστορία του είναι μεγάλη.
Από τα βάθη των αιώνων αποτελούσε το κύριο καθημερινό διατροφικό στοιχείο στο τραπέζι των ανθρώπων.
Στα κείμενά του ο Ηρόδοτος αναφέρει ότι στην αρχαία Ελλάδα και την Αίγυπτο οι άνθρωποι παρασκεύαζαν ψωμί στα σπίτια με μια μοναδική τεχνική, ζυμωμένη με μεράκι, κάτι που συνεχίζεται ως τις μέρες μας από τον αρτοποιό στο φούρνο της γειτονιάς σε όλη την Ελλάδα.

Υπάρχουν ακόμα νοικοκυρές που ζυμώνουν ψωμί όχι μόνο στην περιφέρεια αλλά και στα μεγάλα αστικά κέντρα. Σήμερα μέσα από επιστημονικές έρευνες προκύπτει ότι η κατανάλωση ψωμιού είναι απαραίτητη για τον άνθρωπο. Είναι πλέον γνωστό, ότι η θρεπτική αξία του ψωμιού, βάσει των συστατικών που περιέχει αλλά και του απλού και παραδοσιακού τρόπου που παρασκευάζεται αιώνες τώρα, είναι απαραίτητες για την ορθή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού. Εδώ και λίγα χρόνια ο άνθρωπος τιμώντας το ύψιστο αυτό αγαθό, καθιέρωσε την 16 Οκτωβρίου ως
Παγκόσμια Ημέρα Ψωμιού, που συμπίπτει με την παγκόσμια ημέρα διατροφής και αποτελεί τον βασικό παράγοντα επιβίωσης του ανθρώπινου είδους. Οι αρτοποιοί και ο φούρνος της γειτονιάς υπόσχονται στον καταναλωτή ότι θα συνεχίσουν να παράγουν ψωμί με τον ίδιο πάντα τρόπο, διατηρώντας την παραδοσιακή τους ταυτότητα φιλοδοξώντας να φέρουν τον άνθρωπο πιο κοντά στον σωστό τρόπο διατροφής.
Ιδανική Διατροφή: Καθημερινά ο άνθρωπος πρέπει να καταναλώνει 200 - 400 γραμμάρια προϊόντων σιταριού όπως ψωμί, κουλούρια, αρτοσκευάσματα, μπισκότα, χυλοπίτες, δημητριακά πρωινού και ζυμαρικά, τα οποία αποτελούν μέρος μια πλήρους, υγιεινής και παραδοσιακά αγνής διατροφής.
Το Αλεύρι : το οποίο παράγεται από το σιτάρι είναι το κύριο συστατικό πολλών βασικών τροφίμων που καταναλώνονται σε ολόκληρο τον κόσμο. - Ο σπόρος του σιταριού αποτελείται από τρία ξεχωριστά μέρη : Το ενδοσπέρμιο, το φλοιό και το φύτρο. Το αλεύρι παράγεται από το ενδοσπέρμιο του σπόρου του σιταριού. Κατά τη διάρκεια της άλεσης το ενδοσπέρμιο διαχωρίζεται από το φλοιό και το φύτρο, και μετά αλέθεται και γίνεται αλεύρι. Σε πολλές χώρες, το αλεύρι από σιτάρι εμπλουτίζεται με θειαμίνη, ριβοφλαβίνη, νιασίνη, σίδηρο, και φολικό οξύ τα οποία είναι αγνά και φυσικά πρόσθετα που ενισχύουν τις ευεργετικές ιδιότητές του. Το σιταρένιο αλεύρι ολικής άλεσης περιέχει ολόκληρο τον αλεσμένο σπόρο του σιταριού συμπεριλαμβανομένων του φλοιού και του φύτρου. Για αυτό το σιταρένιο αλεύρι ολικής άλεσης είναι πλουσιότερο σε διαιτητικές ίνες που βοηθάνε σημαντικά στην καλή λειτουργία του εντέρου και στην πέψη.
I-DIADROMI

Συνέχεια ΕΔΩ...

Σε ποιον ανήκει αυτό το κάστρο;



ΤΟ ΠΟΥΛΑΕΙ ΟΜΩΣ
Δεν ειναι το μόνο κάστρο που είχε, είχε και άλλο στη Βαυαρία στο παρελθόν αλλά αναγκάστηκε να το πουλήσει. Αυτό το κράτησε όσο μπορούσε αλλά τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα πλέον. Χρωστάει πολλά χρήματα και έτσι το πουλάει και αυτό, για 5 εκατομμύρια ευρώ περίπου.

Ανήκει στον..

Nicolas Cage

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ
Στείλε το μήνυμά σου στο ntabantouri@gmail.com και γίνε συντάκτης. Σε περιμένουμε.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ;;;

Blog Archive

.