Σελίδες

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ;;

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ


....

ΩΧ ΠΟΣΟΙ;;

Η λίστα ιστολογίων μου

....

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Δεν εγκρίνουν παραπεμπτικό σε καρκινοπαθή


O Γολγοθάς στο ΙΚΑ Βόλου για πολλούς ασθενείς -και μάλιστα καρκινοπαθείς- συνεχίζεται σε αμείωτο βαθμό... καθώς φαίνεται ότι δεν ιδρώνει το αυτί των αρμοδίων.

Καρκινοπαθείς έχουν καταντήσει “μπαλάκι” στο γραφείο του αναπληρωτή διευθυντή των Υγειονομικών Υπηρεσιών του ΙΚΑ, προκειμένου να εγκρίνουν τα παραπεμπτικά από το ΙΚΑ για να υποβληθεί σε μαγνητικές τομογραφίες.
Το νέο κρούσμα που καταγγέλθηκε αφορά σε μία ασθενή από το Βόλο που πάσχει από καρκίνο. Παρακολουθείται, και για θεραπείες είναι υποχρεωμένη να μεταβαίνει πολύ συχνά στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης “Θεαγένειο”.

Οι γιατροί που την παρακολουθούν έκριναν ότι πρέπει να υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία. Η ασθενής επισκέφτηκε το ΙΚΑ Βόλου και αφού παρέδωσε τα χαρτιά της στο χειρουργό που την εξέτασε, πήρε το παραπεμπτικό προκειμένου να υποβληθεί στη μαγνητική.
Από εκεί όμως ξεκινάει και η ταλαιπωρία της. Από τη Διεύθυνση του ΙΚΑ, όπως καταγγέλλουν, δεν υπογράφεται η εγκριτική πράξη προκειμένου να γίνει η εξέταση και η ασθενής όπως και οι οικείοι της βρίσκονται σε απόγνωση.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι μαγνητικές τομογραφίες νοσηλευομένων ασθενών σε κρατικά νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές πραγματοποιούνται ύστερα από πλήρως αιτιολογημένη γνωμάτευση, υπογεγραμμένη από τον Διευθυντή της κλινικής που νοσηλεύεται ο ασθενής και έγκριση του ελεγκτή γιατρού του ΙΚΑ στο νοσοκομείο ή την κλινική, αφού επισκεφθεί τον ασθενή, ελέγξει τον φάκελο νοσηλείας και συμφωνήσει με την αναγκαιότητα της εξέτασης.
Ο ελεγκτής του ΙΚΑ κρατά φωτοτυπία κάθε εγκριτικής γνωμάτευσης και στο τέλος του μήνα τις παραδίδει στον Διευθυντή της Μονάδος Υγείας που ανήκει.
Πολλές φορές βέβαια έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να δίνονται παραπεμπτικά για μαγνητική τομογραφία για “ψύλλου πήδημα”, όπως παραδέχονται υπάλληλοι του ΙΚΑ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως δεν ισχύει το ίδιο, αφού πρόκειται για καρκινοπαθή που υποβάλλεται σε ειδική θεραπεία και η εξέταση κρίνεται απαραίτητη και επιβεβλημένη.
“Δεν είναι η πρώτη φορά που ταλαιπωρούνται έτσι καρκινοπαθείς, υπογραμμίζουν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στελέχη του ΙΚΑ. Πρόκειται για ένα αρτηριοσκληρωτικό σύστημα που μπορεί να εξοντώσει έναν ασθενή” συμπληρώνουν οι ίδιοι, ενώ οι οικείοι τής ασθενούς είναι αποφασισμένοι να προβούν σε καταγγελία στη Διοίκηση του ΙΚΑ και σε όλα τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα.
“Από τη στιγμή που ένα δημόσιο νοσοκομείο πιστοποιεί ότι κάποιος είναι άρρωστος (καρκινοπαθής), πρέπει να του ανοίγουν όλες οι πόρτες που θα έχουν σχέση με περίθαλψη και με εξετάσεις. Δεν έχει κανένα λόγο κάποιος να δηλώνει καρκινοπαθής, ενώ δεν είναι, επισημαίνουν τα ίδια στελέχη του ΙΚΑ, αναγνωρίζοντας την αφάνταστη ταλαιπωρία που υφίστανται οι ασφαλισμένοι ασθενείς.

www.taxydromos.gr

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ
Στείλε το μήνυμά σου στο ntabantouri@gmail.com και γίνε συντάκτης. Σε περιμένουμε.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ;;;

Blog Archive

.